Čilić zadivio svijet: "To je igra za Top 5, njegova bajka se nastavlja"



VEĆINA svjetskih medija sa pažnjom je popratila pobjedu Marina Čilića nad Argentincem Juanom Del Potrom. Bila je to jedna od najvećih pobjeda u karijeri mladog Hrvata.



Svjetska agencija AFP taj ogled idi kao "petosetni" titanski obračun, u kojem se Čilić osvetio Del potru za dva prošlogodišnja poraza, u Australiji i na US Openu. Dodaju kako je naš tenisač u velikoj formi i u seriji od devet uzastopnih pobjeda.

Renomirani SkySports slaže se da je to bio epski meč, koji će ostati dugo upamćen. Nakon gotovo pet sati bitke između dva velika borca. prošao je Čilić, a SkySports pronalazi zanimljiv podatak da je na Australian Openu ove godine Del Potro odigrao 18 setova u više od 15 sati igre.

Agencija Reuters izvještava da je Čilić u velikom stilu ostvario prvu pobjedu nad Del Potrom, te donosi Argentinčeve dojmove nakon meča.

Del Potro: Jednostavno, bio je bolji

"Marin je igrao odličan tenis i bio bolji od mene. Na kraju me izdao servis, nije lako bilo ostati fokusiran u petom setu, jednostavno bio je bolji", priznaje Del Potro.

Sve velike svjetske agencije izvijestile su o meču, a na Yahooovom teniskom blogu čestitaju Čiliću uz naslov "Pad favorita Del Potra". Britanski obožavatelji tenisa o Čiliću su pričali na blogu BBC-ja.

"Prije turnira vidio sam ga kao crnu mačku turnira, drago mi je da je iskočio. Prošle sezone kad je igrao protiv Del Potra nije se primjećivalo kako ima snažnu igru punu kombinatorike", piše jedan čitatelj o Čiliću i dodaje:

"Tom igrom prije ili kasnije mogao bi se natjecati za TOP 5 tenisača, ne znam hoće li otići tako daleko, no ima tu kvalitetu", vjeruje čitatelj BBC-a, a možemo samo dodati kao se u budućnosti od Marina očekuje tako visok plasman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.