City danas predstavlja senzacionalnog driblera iz hita La Lige

Foto: EPA

SAVIO MOREIRA (20) danas će biti predstavljen kao igrač Manchester Cityja, objavio je Fabrizio Romano. Riječ je o brazilskom ofenzivcu koji je pod ugovorom s francuskim Troyesom, s tim da je sezonu 2023./2024. proveo na posudbi u Gironi, španjolskoj senzaciji koja je osvojila treće mjesto u La Ligi. Dogovor je postignut u veljači, a sada je na Pepu Guardioli da odluči hoće li zadržati sjajnog driblera ili ga poslati na novu posudbu.

Bratski klubovi

Nije poznato kolika će biti odšteta jer su Manchester City, Girona i Troyes pod istim vlasnikom. Podsjetimo, Girona je postala dio City Football Groupa 2017. godine. UEFA je tad dozvolila da u europskom nogometu jedna grupacija drži više klubova. Od tada Cityjevi vlasnici financijski i kadrovski podupiru ovaj španjolski klub.

Igrač od 50 milijuna eura

Savio je karijeru započeo u brazilskom Atletico Mineiru. Troyes ga je prije dvije godine doveo za dva i pol milijuna eura, a bio je na posudbama u PSV-u i Gironi. Prošle sezone odigrao je 41 utakmicu, zabio 11 i asistirao za deset golova. Ima sedam nastupa i jedan gol za reprezentaciju Brazila, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 50 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.