City uzeo najboljeg igrača hita La Lige

Foto: EPA

GIRONA je najveći ovosezonski hit najboljih europskih liga. Katalonska momčad trenutno je druga u La Ligi i ima dva boda manje od Real Madrida te šest više od Barcelone. U njihovim redovima najopasniji igrač je Brazilac Savio Moreira (19), koji je trenutno na posudbi iz francuskog drugoligaša Troyesa.

Savio je hit europskog nogometa

Savio vrijedi 30 milijuna eura prema Transfermarktu, a ove sezone je sjajno lijevo krilo u 27 utakmica zabilo sedam golova te sedam puta asistiralo. Savia krasi sjajna tehnika i brzina i zbog toga je ove sezone nezaustavljiv. Njegov razvoj pomno prati Manchester City i sva je prilika da će Savio od sljedeće sezone igrati pod vodstvom Pepa Guardiole.

Fabrizio Romano tvrdi da je dogovor postignut te da će se ovih dana potpisati svi ugovori. Savio je imao neke ponude iz Njemačke i Engleske, no odlučio je ostati u Cityjevoj grupaciji. Nije poznato koliko će City platiti za ovaj transfer.

Girona i City imaju istog vlasnika

Podsjetimo, Girona je postala dio City Football Groupa 2017. godine. UEFA je tad dozvolila da u europskom nogometu jedna grupacija drži više klubova. Od tada Cityjevi vlasnici podupiru financijski i kadrovski ovaj manji španjolski prvoligaški klub.

Šeik Mansour bin Zayed al-Nahyan i Khaldoon Mubarak osnovali su City Football Group i kao prvi klub kupili Manchester City. Momčad s Etihada učinili su najjačom na svijetu i najtrofejnijom u posljednjih desetak godina.

Grafika: Sofascore

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.