LIGE PETICE

Conte nakon pobjede: Teško mi je, Inter ne može više ovako

Foto: EPA-EFE

INTER je privremeno skočio na vrh Serie A ispred Juventusa pobjedom kod Brescije 2:1 u desetom kolu.

Bila je to za momčad Antonija Contea peta uzastopna gostujuća pobjeda i nijedan klub u Ligama petice nema maksimalan učinak u gostima kao oni.

Međutim, karizmatični Conte nije bio naročito sretan nakon osme prvenstvene pobjede.

"Postaje mi teško govoriti o igri zato što igraju stalno isti igrači. Borili su se na nevjerojatan način. Moramo se poboljšati i pokušati izbjeći ovakve situacije u budućnosti. Trenutačno smo na vrhu tablice s 25 bodova, ali mi tjeramo svoj motor do maksimuma i u potpunosti, to ne može dugo trajati", neraspoloženo je počeo sipati pa nastavio:

"Bila nam je to četvrta utakmica u devet dana, s istim igračima. Bilo koja situacija ili rezultat je prihvatljiv u tom trenutku. Sve što možemo je zahvaliti igračima na duhu u kojem su ostali do kraja."

"Sada smo na pola puta jer imamo utakmicu s Bolognom, zatim Borussijom Dortmund i imat ćemo sedam utakmica u 20 dana prije nego što odemo na odmor. To je anomalija i nisam vidio nijednu drugu stranu s takvim rasporedom, tako da mi se to čini vrlo čudno."

Muči ga širina kadra i mogućnost ozljeda ključnih prvotimaca za koje nema zamjene. Iako ga direktor Giuseppe Marotta pokušava smiriti obećanjima da će milanski klub u siječanjskom prijelaznom roku investirati u kadar, Conte se svejedno ne smiruje.

"Zahvalio sam igračima. Neizbježno je da bih htio više vremena za pripremu utakmica, pogotovo što smo danas morali mijenjati naše planove jer je Brescia igrala s petoricom u obrani."

"Nije riječ o uvjeravanju. Moramo naučiti iz svake situacije i shvatiti što se može dogoditi. Već četiri mjeseca sam u Planet Interu, počinjem shvaćati stvari koje nisam shvaćao u lipnju. Ne znate što ćete otkriti u momčadi, u igračima, tako da morate raditi na teoriji dok to sami ne vidite."

Juventus, ako danas pobijedi Genou u Torinu, ponovno je prvi. Conte se ne zanosi previše, iako Inter pokazuje da ima što pokazati u borbi za naslov prvaka Italije.

"Želim biti vrlo iskren, kao i uvijek. Ne smijemo razmišljati da smo na vrhu i da je sve u redu pa zatvoriti oči. Ako želimo učiniti nešto važno za budućnost Intera, ne smijemo biti ometeni pobjedama i misliti da je to šetnja parkom. Vjerujem da ovi momci nadmašuju očekivanja."

Ipak, ima nešto čime je zadovoljan. To su napadači Romelu Lukaku i Lautaro Martinez, obojica su zabila gol Bresciji.

"Dva napadača moraju se kretati sinkronizirano i raditi jedan za drugog, tako da ako jedan ide pucati, drugi mora napraviti prostor za to. Lautaro i Lukaku to rade vrlo dobro, rade za momčad i dobro se snalaze sami. Moramo nastaviti ovako, Romelu i Lautaro su igrali praktički svaku utakmicu ove sezone i rizik je da se netko ozlijedi jer nemaju odmora", priča pa zaključuje:

"Ako se to dogodi, to je uistinu veliki problem. Zato sam rekao da sam zabrinut i mislim da bi bilo koji trener u mojoj situaciji mislio isto. Ne lažem ovdje, uvijek su tu isti igrači, a to znači da je i rizik od ozljede veći."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.