Ćorić propustio dvije meč-lopte za četvrtfinale turnira u Winston-Salemu

Foto: EPA

NAJBOLJE rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 87.) propustio je dvije meč-lopte i ostao bez plasmana u četvrtfinale ATP 250 turnira u Winston-Salemu, gdje ga je u 3. kolu pobijedio Australac Rinky Hijikata (ATP - 65.) s 3:6, 6:3, 7:5 za dva sata i 37 minuta. 

Ćorić je na korak do pobjede došao nakon što je u osmom gemu trećeg seta oduzeo servis suparniku, poveo 5:3 i servirao za plasman u četvrtfinale. Prvu meč-loptu Ćorić je imao kod 40:30, ali je u dugačkoj izmjeni promašio bekend. Došao je potom do prednosti i druge meč-lopte, da bi u tom trenutku napravio dvostruku pogrešku, jedinu u dvoboju.

Omjer je sad poravnat

Hijikata je lakoćom držao servis za 5:5, da bi Ćorić imao loptu za 6:5, a onda napravio tri neiznuđene pogreške zaredom i još jednom izgubio servis. Australac je nastavio niz kad je servirao za pobjedu i s nova četiri uzastopna poena je završio meč.

Bio je to njihov drugi dvoboj, a sreli su se na istom mjestu godinu dana nakon što je Ćorić svladao Hijikatu u meču 2. kola sa 6:2, 7:6 (5). Hijikata će u četvrtfinalu igrati protiv 33-godišnjeg Belgijca Davida Goffina (ATP - 90.) koji je pobijedio Francuza Arthura Rinderknecha (ATP - 56.) sa 6:3, 6:3.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.