Ćorić za srpski portal: Neki u Hrvatskoj su ljuti na mene, razumijem to

Foto: EPA

HRVATSKI tenisač Borna Ćorić završio je nastup na Grand Slam turniru u Wimbledonu u drugom kolu. Bolji od njega je u srijedu sa 7:6(5), 6:1, 6:3 bio Amerikanac Frances Tiafoe, 29. na ATP ljestvici. Ćorić (27) nije u najboljoj formi, u posljednje dvije godine ima tek jedan značajniji rezultat, a to je finale ATP turnira u Montpellieru. Dao je intervju za srpski portal Telegraf, u kojem se osvrnuo na svoje rezultate.

"Loše je to, jako loše, mimo možda dva turnira, nisam napravio ništa dobro ni rezultatski ni teniski ove sezone. Makar da sam tenis igrao bolje, makar neke mečeve. Izgubio sam egal u Dubaiju, ostalo je sve ispod prosjeka. Tu sam gdje zaslužujem biti. Ranking ne laže.

Imam peh da prošle godine nisam igrao, propustio sam 5-6 turnira i sigurno da sam tu uzeo bodove, došao do 50-60 mjesta. Nije to nikakvo opravdanje. Kako se neko muči da ubaci forhend u teren, tako se neko muči s tijelom. To je sve dio sporta i na tebi je da izvučeš najbolje što možeš", rekao je Ćorić, trenutno 89. tenisač svijeta.

"Nekad se želim odmoriti"

"Razumijem Hrvatsku i hrvatske ljude koji su ljuti na to i koji ne mogu shvatiti. U svojim godinama sa svojim tijelom radim što je najbolje u ovom trenu i bi možda htjeli da radim nešto drugo. Igram Davis cup od 16 godine, zaradio sam i ozljedu na Davis cupu.

Ima tu još puno detalja... Ne bih ulazio u to, ti detalji su u vezi mog tijela. Nekad želim odmoriti, ne da odem na more, nego da se oporavim, to mi je zlata vrijedno. Da sam 20. na svijetu, sve je lakše.

Ne moram igrati sljedeći tjedan poslije Davis cupa jer me ne bi bilo briga, ali moram igrati. Rekao sam na početku godine da ću se posvetiti sebi i svom tijelu. Možda mi to može produžiti karijeru. Razumijem da će mi to neko zamjeriti, ali radit ću ono što je najbolje za mene", objasnio je Ćorić.

Neizbježna tema bio je i Novak Đoković

"Fenomenalno je da se Novak vratio nakon tri tjedna. Pričao sam s njim, znam koju je operaciju imao. Svejedno, u njegovim godinama, žele da riskira i vrati se na Wimbledon. Po meni, on je uvijek prvi favorit na Wimbledonu. Ne bi ušao u turnir da ne misli da ga može osvojiti. Jako je blizu sto posto. Dokle god igra Wimbledon, on je prvi favorit", rekao je Ćorić za Telegraf.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.