Evo kako se Crnogorci napaljuju za obračun s Hrvatskom

Foto: Dnevne Novine

HRVATSKA će danas od 17:20 sati igrati protiv Crne Gore u polufinalu vaterpolskog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Momčad Ivice Tucaka brani zlato iz Londona, dok susjedi love prvu medalju u povijesti.

Da velika euforija vlada u Crnoj Gori dokazuje i naslovnica tamošnjeg tiska. Dnevne Novine nabrijavaju atmosferu uoči susreta, uz snažnu naslovnicu na kojoj crnogorska ajkula, kako glasi nadimak njihove reprezentacije, ide prema Sandru Suknu, uz jasnu i snažnu poruku - "Ajkule, progutajte ih". 

"Olimpijske igre broj tri, polufinale broj tri, prilika da se konačno zgrabi finale (samim tim i medalja) broj tri... Da li će biti treća sreća? Čini se da je kucnuo čas! Za povijest, za veliku pobjedu nad velikim rivalom!", najavljuju Crnogorci.

Šćepanović: Vrijeme je za medalju

Junak Crne Gore u tijekom peteraca protiv Mađarske u četvrtfinalu, vratar Miloš Šćepanović, tvrdi da je došlo vrijeme za medalju na Igrama s obzirom da je Crna Gora 2008. u Pekingu izgubila za broncu od Srbije (6:4) te 2012. u Londonu, također za treće mjesto, od istog rivala (12:11).

"Duboko vjerujem da je došlo vrijeme za medalju. Susret s Hrvatskom doživljavamo kao posljednju priliku. Zato ćemo igrati kao da je četvrtfinale, kao da nema popravnog. Prošli smo težak put, stresne situacije, a oni imali lakšeg rivala u četvrtfinalu, a mogli su i da biraju i birali s kim će igrati u prvoj nokaut fazi", podsjetio je Šćepanović. "Mislim da smo više u turniru. Ovakva utakmica izvlači i zadnji atom snage i mi ćemo ga dati", poručuje Šćepanović.

Hrvatska šest godina nije izgubila od Crne Gore

Zanimljivo, Crna Gora nije pobijedila Hrvatsku na velikim natjecanjima još od 2010. godine, još od Europskog prvenstva u Zagrebu, kada je slavila u skupini 11:9, što predstavlja dodatni motiv za momčad Vladimira Gojkovića.

"Čini se da igrači vjeruju u pobjedu i žele napraviti se plasirati u finale. Bili smo dosta puta na korak od medalje, nismo imali ni sreće nekoliko puta, ali ako ponovimo ono što smo uradili protiv Mađarske imamo velike šanse. Odlučit će trenutak inspiracije, jer netko mora eksplodirati. No, moramo kao momčad djelovati homogeno i biti dobri u obrani kao što je to bilo do sada", zaključuje Gojković. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.