Crnogorski mediji: Prosinečki je napravio nešto dosad neviđeno

Foto: A.K./ATAImages/PIXSELL

HRVATSKI trener Robert Prosinečki (55) u veljači 2024. postao je izbornik Crne Gore. Početak mandata bio mu je odličan jer je pobijedio Bjelorusiju (0:1) i Sjevernu Makedoniju (1:0). Onda je krenuo najgori niz u povijesti te nogometne reprezentacije.

Između lipnja i listopada doživjela je šest uzastopnih poraza, a posljednji je bio u ponedjeljak od Walesa (1:0) u sklopu skupine 4 drugog ranga Lige nacija. Sažetak utakmice pogledajte OVDJE. Crnogorski sastav sada nakon četiri kola ima četiri poraza uz gol-razliku 1:6. Šanse za ostanak u ovom rangu Lige nacija sada su im vrlo male.

Rezultati Roberta Prosinečkog kao izbornika Crne Gore:

Bjelorusija - Crna Gora 0:2
Crna Gora - Sjeverna Makedonija 1:0
Belgija - Crna Gora 2:0
Crna Gora - Gruzija 1:3
Island - Crna Gora 2:0
Crna Gora - Wales 1:2
Turska - Crna Gora 1:0
Wales - Crna Gora 1:0

"Od igre koju je najavljivao izbornik Robert Prosinečki nije bilo ništa"

Crnogorski portal Dan pod naslovom "Sokoli ostali na nuli, bez igre nema ni rezultata" među ostalim piše da se "kraj krize ne nazire" zbog čega "najvjerojatnije slijedi ispadanje u C diviziju" Lige nacija. Smatraju da je utakmica s Walesom bilo još jedno "razočaravajuće izdanje, posebno u prvome dijelu kada su bili ispod svake razine".

"Crna Gora nema ni igru ni rezultat", navodi se u izvještaju Dana. "Od igre koju je najavljivao izbornik Robert Prosinečki nije bilo ništa. Ono što je njegov tim pružio u prvih 45 minuta ravno je nuli", dodaje crnogorski novinar.

"Izbornik Sokola Robert Prosinečki na poluvremenu je napravio čak četiri izmjene, napravio je nešto dosad neviđeno", nastavlja dan misleći na ulaske kapetana Stevana Jovetića, Andrije Radulovića, Marka Vukčevića i Riste Radunovića umjesto Stefana Mugoše, Dritona Camaja, Adama Marušića i Andrije Vukčevića.

Dan je i pohvalio drugo poluvrijeme Crne Gore, u kojem su igrači, pišu, "igrali bolje, agresivnije i krenuli napadati".

"Nova 'nula' nije najgora stvar, već igra - tim Roberta Prosinečkog odigrao je najslabiji meč u ovom ciklusu"

Radio i Televizija Crne Gore pod naslovom "Poluvrijeme Crne Gore iz košmara, Wales ogolio sve mane" navodi: "Crnoj seriji nema kraja, nogometaši Crne Gore u duelu s Walesom u Cardiffu doživjeli su šesti uzastopni poraz i ostali zakovani za dno grupe 4 B Lige nacija.

Nova 'nula' nije najgora stvar, već igra - tim Roberta Prosinečkog odigrao je najslabiji meč u ovom ciklusu, a prvo poluvrijeme bilo je možda i najgore od ostvarenja nezavisnosti." RTCG potez Prosinečkog na poluvremenu, kada je zamijenio četvoricu igrača odjednom, opisuje kao "rijedak, ali potreban".

Prosinečki, "usprkos brojnim izostancima, nije pokazao da njegova vizija ima budućnost, temelj na terenu"

Crnogorske Vijesti na izvještaju utakmice Wales - Crna Gora imaju naslov "Očajna Crna Gora, bez igre, sistema i koncepcije - takva je bila u Cardiffu". Smatraju da je njihova reprezentacija ostavila "sliku blijedog, uzdrmanog i neorganiziranog tima, koji ne zna napadati ni braniti se".

U tekstu dodaju i da je bila "blijeda, pogubljena, uzdrmana silnim porazima, bez koncepcije i samopouzdanja" te smatraju da je ovo bila najgora utakmica u mandatu hrvatskog trenera. Novinar Danilo Mitrović smatra da Prosinečki, "usprkos brojnim izostancima, nije pokazao da njegova vizija ima budućnost, temelj na terenu". Prosinečkom ugovor istječe već za dva mjeseca, pa Mitrović misli da je "njegov eventualni odlazak najmanji problem".

Crnogorce do kraja ovog izdanja Lige nacija očekuju susreti s Islandom i Turskom, a Mitrović piše da su dosadašnjim rezultatima "poprimili gubitnički mentalitet" i vjeruje da će se teško vratiti na pravi put.

Prosinečki nakon poraza od Walesa

"Prvo poluvrijeme je bilo jako loše. Drugo mnogo bolje, imali smo par situacija, pogodili prečku... Vidjet ćemo što ćemo dalje, imamo još dvije utakmice. Bila je ovo jedna od naših najlošijih predstava. Vjerujem da će biti bolje. Moramo dobiti Island, onda nas čeka Turska. Odlična su reprezentacija, bit će favoriti, ali nećemo se predati. Nadam se da će svi igrači biti zdravi", rekao je Prosinečki.

Prosinečki je legendarni hrvatski nogometaš, koji je kao veznjak nastupao za Dinamo, Crvenu zvezdu, Real Madrid, Real Oviedo, Barcelonu, Sevillu, Hrvatski dragovoljac, Standard Liege, Portsmouth i Olimpiju. 

Kao trener bio je pomoćnik u hrvatskoj reprezentaciji, a zatim samostalno vodio Crvenu zvezdu, Kayserispor i Denizlispor u Turskoj, reprezentacije Bosne i Hercegovine te Azerbajdžana, ljubljansku Olimpiju i Rudeš.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.