Cro Cop izbrusio Ishiija za napad na FFC pojas: "I najveći junaci se pretvaraju u kukavice kad se umore"

Foto: FFC

SATOSHI ISHII iza sebe ima pobjede nad Pedrom Rizzom, Timom Sylviom, Jeffom Monsonom i Heathom Herringom, u svom vlasništvu ima zlatnu medalju u džudu koju je osvojio na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., a sada je pred ovim MMA borcem prilika da uspjesima doda i titulu FFC prvaka u teškoj kategoriji.

Ishii će u idućem nastupu pod okriljem Final Fight Championshipa dobiti priliku napasti teškašku titulu koja je trenutno upražnjena. Uskoro će biti poznat i Ishiijev protivnik, kao i datum održavanja priredbe.

Nakon što je FFC u ožujku sklopio višegodišnju suradnju s Caesars Entertainmentom, matičnom tvrtkom Rio All-Suite Hotel & Casina, ove jeseni je pred Final Fight Championshipom veliki debi u The Fight Dome dvorani u Las Vegasu gdje ćemo imati priliku vidjeti deset mečeva za titulu, uključujući četiri MMA meča, četiri kickboxing i dva boksačka meča.

Orsat Zovko: Krećemo u Vegasu sa stilom

"Drago nam je da ćemo debitirati u Las Vegasu sa stilom", izjavio je Orsat Zovko, predsjednik i vlasnik FFC-a. "Taj grad je poznat po velikim borilačkim priredbama. Deset borbi za titulu, uključujući onu u kojoj će Satoshi Ishii napasti pojas teške kategorije, doista je sjajan način da proslavimo našu suradnju s Caesars Entertainmentom."
 

31-godišnji Ishii (16-8, 1-0 FFC) koji je skupio golemo iskustvo borivši se diljem svijeta, ne vidi problem u tome što njegov protivnik još uvijek nije poznat kao ni to što će nastupiti pod velikim reflektorima u Las Vegasu.

Ishii: Spreman sam se boriti protiv bilo koga

"Spreman sam se boriti s bilo kime, bilo gdje, kao i uvijek do sada", izjavio je Ishii. "Imam dosta iskustva i uvijek sam se borio s vrhunskim borcima. Ne osjećam nikakav pritisak, znam kako se nositi s njime."
 
Ponajbolji japanski MMA borac svoje golemo iskustvo pokazao je u svom FFC debiju prošlog listopada protiv Bjoerna Schmiedeberga (12-8). U glavnoj borbi večeri demonstrirao je svoje elitne judo sposobnosti, srušivši protivnika na pod gdje nakon kontrole iz gornje pozicije pronalazi kimuru i dolazi do ekspresne pobjede nad Superior FC prvakom u prvoj rundi.
"Bila mi je čast boriti se u glavnoj borbi FFC-a 30. Bilo je to sjajno iskustvo", izjavio je Ishii nakon impresivne pobjede.
 
Cro Cop: Ishii je napredovao u svim segmentima

Ali Ishii nije prestao tražiti nove mogućnosti i priliku za napredovanje, štoviše, kako bi dodatno izbrusio svoje MMA vještine, ovaj skromni svjetski prvak u džudu potražio je pomoć od onoga tko ga je dva puta porazio. A to je Mirko Cro Cop Filipović, zbog kojega se Ishii uputio u Hrvatsku.

 
"Neizmjerno je napredovao u svim segmentima, a posebice u standup borbi", izjavio je legendarni hrvatski MMA borac. "Izbrusili smo njegove udaračke tehnike u kombinaciji s nožnim udarcima. Ali također je i iznimno poboljšao snagu i kondiciju, što su bile njegove nešto slabije točke. Kondicija je najvažnija stvar u MMA-u. Čim se borac umori, tu je kraj. Čak se i najveći junaci pretvaraju u kukavice kada se umore."
 
Cro Cop se posebno raduje što će njegov prijatelj biti dio doista posebne večeri u Las Vegasu kako za FFC tako i za borilačke fanove. "To je definitivno velik korak naprijed u njegovoj karijeri", dodao je. "Štoviše, pred njim je borba u Las Vegasu u dvorani u vlasništvu Caesars Entertainmenta. To je svakako pozitivan korak i veliki plus za njegovu karijeru".
 
Više informacija o popisu borbi bit će poznato u narednim tjednima. Ishii ima velike planove. "Moje najjače oružje je moja ambicija", zaključio je dodavši: "To je mnogo važnije od džudo ili hrvačkih vještina".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.