Cro Cop senzacionalno najavljuje: Odlazim u Tokijo!

"ODLAZIM u Tokijo", poručio je preko svog službenog bloga svojim navijačima Mirko Filipović.

"Sutra (danas) će iz Japana stići velika objava. Kada se dogovore i službeni detalji izvijestit ću vas s više informacija o svemu i vjerujte mi, imam mnogo toga za reći", stoji u nastavku teksta i onda Cro Cop zaključuje:

"Iako ste vjerojatno i sami mogli zaključiti da o povlačenju nema govora. Nastavit ću se boriti, to je moj život, to je ono sa čime se bavim!"

Ovim riječima hrvatski borac je zapravo potvrdio glasine o kojima se već neko vrijeme šuška u borilačkim krugovima, a one su glasile da je kratkotrajna ljubavi između Filipovića i UFC-a pukla i da bi Cro Copa mogli ponovno gledati tamo gdje je postigao svoj uspjeh i svoje ime, u japanskim ringovima.

Cro Cop u Yarennoki

Da puno toga ne štima na relaciji UFC - Cro Cop Team moglo se zaključiti kada je prije desetak dana glavni menadžer američke organizacije Dana White Filipoviću poslao ultimatum u kojem se između redaka tvrdi da hrvatski policajac duže vrijeme izbjegava povratak u oktogon.

Osim toga, nakon samo tri odrađene borbe (od dogovorenih 6) sasvim je jasno da se Mirko nikada nije uspio prilagoditi kavezu niti sirovoj američkoj publici kod koje nije uživao niti djelić japanske slave. Simptomatičan je bio i Filipovićev posjet Japanu na Staru godinu gdje je bio poseban gost Hustle Matsuri showa, događaja u stilu američkih hrvačkih predstava gdje je unatoč tome što više ne nastupa u Japanu bio dočekan kao božanstvo.

Zanimljivo je da se termin Mirkove najave poklapa s predstavljanjem i press konferencijom nove japanske borilačke organizacije, Yarennoka, iza koje stoji menadžerstvo bivšeg Pridea. Prema najavi na najpoznatijem svjetskom MMA forumu Sherdogu, danas će u Metropolitan Hotelu u Tokiju oko 15 sati biti predstavljene zvijezde nove MMA organizacije, a bilo bi veliko iznenađenje da se među njima ne nađe i Cro Cop.

Još uvijek nije poznato je li Yarennoka otkupila Mirkov ugovor od UFC-a, pošto je hrvatski borac odradio samo polovicu dogovorenih borbi u oktogonu i još uvijek je ugovorno vezan s američkom organizacijom koja bi mu mogla onemogućiti borbu u bilo kojoj drugoj organizaciji.

U iščekivanju najave povratka Cro Copa, podsjećamo vas na neke od Mirkovih najsjajnijih trenutaka u japanskim ringovima.

M.P.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.