Cro Cop: Uzet ću pojas UFC-a i onda ću se povući

TOČNO je mjesec dana prošlo otkad je Gabriel Gonzga brutalno nokautirao Mirka Filipovića. No, Mirko se ne predaje, nego se, kako kaže, pokrio ušima i nastavio naporno trenirati da se spremi za sljedeću borbu.

A idući će put Mirko u ring, kako je otkrio u razgovoru za Novu TV, 8. rujna. "Bile su dvije opcije, mogao sam se boriti 25. kolovoza ili 8. rujna u Londonu. Odabrao sam ovu drugu kako bih imao nešto više vremena za pripremu", rekao je Mirko.

Mirko je nedavno svoj ring za trening odlučio zamijeniti kavezom, u kakvom se mora boriti u UFC-u, ne bi li se što bolje i brže aklimatizirao na nove uvjete. "Za razliku od PRIDE-a, u UFC-u nema zaustavljanja borbe. To može biti vrlo nezgodno ako protivnik donese borbu uz samu žicu, vrlo je opasno za glavu i teže se braniti", rekao je Mirko.

Prema ugovoru koji je potpisao s UFC-om, Mirko mora odraditi još četiri borbe. Iako je svaki put kad je ulazio u ring najavljivao da bi mu to mogao biti kraj karijere, napokon je obznanio svoju konačnu namjeru. "Uzet ću pojas UFC-a i onda ću se povući", zaključio je Mirko.

P.V.
Foto: P.V.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.