Čudesna Sandra Perković rekordom osvojila London i pokorila Dijamantnu ligu

Foto: Getty Images/Guliver Image

SANDRA PERKOVIĆ pobijedila je na mitingu Dijamantne lige u Londonu i dva mitinga prije kraja uvjerljivo je osvojila ovo prestižno natjecanje.
 
U subotu, drugog dana londonskog mitinga Dijamantne lige, Sandra je opravdala ulogu favorita i daleko najbolje diskašice svijeta i već je drugim hicem od 69,94 osigurala pobjedu i srušila rekord mitinga u Londonu.
 
Kako smo napisali već, Perković je pobjednički hitac bacila u drugoj seriji, a i preostalih pet hitaca bilo je ispravno i sa svakim od njih bi također pobijedila (64.80, 67.80, 66.63, 66.98 i 66.42).
 
Sandra je srušila rekord Istočne Nijemice Ilke Wyludde od 68,04 ostvaren prije 26 godina, a pobjedom u Londonu ima maksimalan učinak u Dijamantnoj ligi - pet nastupa i pet pobjeda.
 
Druga u Londonu je bila Australka Dani Samuels s bačenih 64,10 metara, također u drugoj seriji.
 
Sandra je uoči nastupa u Londonu imala 40 bodova, čak 28 više od drugoplasirane Kubanke Caballero, a s novih 10 bodova i matematički Perković je osigurala pobjedu u Dijamantnoj ligi.
 
Nakon uvjerljivog europskog zlata, osvajanje Lige sjajna je najava nastupa u Riju gdje će Perković braniti olimpijsko zlato osvojeno prije četiri godine u Londonu.
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.