Čudotvorac Prosinečki: Azerbajdžan postaje najveća priča kvalifikacija

Foto: Hina

ROBERT PROSINEČKI postigao je povijesni uspjeh na klupi Azerbajdžana i nakon tri kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ima dvije pobjede i remi. Sa sedam bodova drži drugo mjesto koje bogatoj zemlji može donijeti plasman u play-off za SP u Rusiji.

Nakon pobjeda protiv San Marina i Norveške, Azerbajdžan je uzeo i bod kod Češke koja je prije četiri mjeseca namučila Hrvatsku u skupini na Euru. 
 
Česi su dominirali veći dio utakmice i zapucali 20-ak udaraca, a onih pet koji su išli u okvir gola obranio je raspoloženi vratar Agayev. Gosti su također prijetili, no imali samo jedan šut u okvir gola. Obrana Azerbajdžana odradila je još jednu sjajnu utakmicu gotovo bez prekršaja, a u prve tri utakmice još nisu primili gol. Zanimljivo, Češka još nije zabila niti jedan.

Nakon utakmice malobrojni navijači Azerbajdžana pljeskom su ispratili Prosinečkog i njegove igrače s terena.
 

 
Prije samo tri mjeseca Prosiečkog smo pitali možemo li uskoro očekivati i Azerbajdžan u ulozi koju je na Euru u Francuskoj igrao Island. "Azerbajdžan napreduje, napravili smo par dobrih rezultata. Nadam se da ćemo i u kvalifikacijama za SP biti tvrd orah za protivnike. Sve u svemu nismo tako loši. No teško da se možemo kvalificirati u Rusiju koliko god to želimo", rekao nam je tada. Ako do sada nisu bili senzacija, nakon utakmice u Češkoj su sigurno jedna od najvećih priča kvalifikacija.

Prije samo tri dana Azeri su iznenadili Norvešku pobjedom 1:0, godinu dana nakon što su s istim protivnikon igrali 0:0 u gostima i istim rezultatom ispratili Hrvatsku Nike Kovača prema Norveškoj gdje su doživjeli debakl. Posljednjih mjeseci napredak pod Prosinečkim je sve očitiji, a u 2016. su nakon dva poraza triput ostali neporaženi i dvaput pobijedili, kada je bilo najvažnije - u službenim utakmicama. No, sada im slijede teži izazovi, gostovanje kod Sjeverne Irske 11. studenog i okršaji s Njemačkom.

Njemačka predvodi skupini i ima samo dva boda više od Azerbajdžana, Sjeverna Irska sada već zaostaje tri boda za Prosinečkim.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.