Čulina sudio u Konferencijskoj ligi. Gostu dao crveni karton, za domaćina tri penala

Foto: Profimedia

ISLANDSKI Vikingur osigurao si je veliku prednost pred uzvrat u play-offu Konferencijske lige nakon što je u prvoj utakmici s 5:0 pobijedio Colomu, predstavnika Andore. Utakmicu su vodili hrvatski suci, a glavni je bio Ante Čulina, koji je triput pokazivao na bijelu točku za domaćina i isključio jednog igrača gostujuće momčadi.

Čulini su pomagali Luka Pušić i Dario Kolarević, VAR sudac bio je Fran Jović, a pomoćnik VAR suca Dario Bel. Ulogu četvrtog suca na susretu imao je Ante Terzić. U susretu u kojem je domaćin imao 17 udaraca prema golu momčadi iz Andore, ona jedan, i 13 kornera, ona nijedan, bitnim se pokazala situacija s kraja prvog poluvremena kada je Christian Garcia dobio crveni karton.

Domaćin realizirao jedan od tri penala

Bilo je to u trenucima kad je Vikingur imao prednost od jednog gola razlike, a uz isključenje gostujućeg igrača, Čulina je prvi put u utakmici pokazao da se mora izvesti jedanaesterac. Nije ga realizirao Aron Elis Thrandarson, kao što niti Valdimar Thor Ingimundarson nije iskoristio istu takvu šansu u 64. minuti. Bio je to njegov drugi udarac s bijele točke, a treći za Vikingur, nakon što je precizan bio u 53.

Miran uzvrat islandskoj momčadi osigurali su dvostruki strijelci Ingimundarson i Nikolaj Hansen, dok je jedan gol zabio i Gunnar Vatnhamar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.