"Nije fer što se moramo vaditi protiv loših Francuza"

HRVATSKA je rukometna reprezentacija poražena od Španjolske 24:22 u prvoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva u Srbiji. Izbornik Slavko Goluža bio je razočaran, kao i igrači koji su držali Španjolce u podređenom položaju gotovo cijeli susret.

> Španjolci likuju: Obrana na čelu s Morrosom uništila Hrvate, ostavili smo srce na terenu!

> Izgubili dobiveno: Hrvatska pala protiv Španjolske!

> Slovenija junački pala protiv Francuza, Islanđani tukli Mađarsku

"Pad koncentracije. Nismo imali sreće, šteta... Otvorili smo loše, primili par zicera, ali vratili smo se. Igrali smo dobru obranu i vodili 45 minuta, ali promašili smo tri lopte i imamo za čime žaliti. Ovo je Španjolska, ovo je prava ekipa. Imali smo priliku riješiti sve, ali što je, tu je. Trebamo se odmoriti i pripremiti za sljedeću utakmicu. Fizički i psihički smo se ispraznili. Nemam što zamjeriti igračima, znam s koliko su motiva ušli u ovu utakmicu. Glave gore, idemo dalje", rekao je Goluža nakon utakmice te najavio sljedeće protivnike u borbi za polufinale.

"Idemo na glavu protiv Francuza i Mađara. Nismo ništa izgubili, moramo sljedeće dvije utakmice. Ne bojim se nikoga. Žao mi je zbog navijača jer su nam dali vjetar u leđa. Očekujem njihovu podršku protiv Francuza i Mađara", zaključio je izbornik.

Čupić: Znali smo da ćemo bacati na glavu kroz cijelu utakmicu

Hrvatske udarne igle Blaženko Lacković i Ivan Čupić nisu bili pretjerano nesretni zbog poraza. Naravno, poraz kao poraz je bolan, ali Hrvatska ovim porazom nije kompromitirala šanse za prolazak u polufinale Eura. Španjolci su se pokazali kao čvrst i neugodan protivnik, a posebno su dominirali u njihovom najjačem oružju - obrani.

"Znali smo da nas čeka ovakva utakmica. Španjolci imaju jaku obranu, znali smo da ćemo se trebati bacati na glavu kroz cijelu utakmicu. Bili smo na početku u egalu, oni su se zatim vratili i tada smo krenuli igrati gol za gol. Nekoliko sudačkih odluka je otišlo na njihovu stranu i tu su oni prelomili na jedan dva razlike", izjavio je Čupić.

Čupa je utrpao najboljem španjolskom igraču na terenu vrataru Sierri pet golova, međutim to je ovog puta bilo nedovoljno.

"Mi smo se jednostavno u drugom dijelu psihološki istrošili. Svaki napad se igrao kao da je zadnji, mi smo napravili pogrešku i to je bilo to", zaključio je.

Lacković: Nismo mogli prelomiti utakmicu


Blaženko Lacković fantastično je nosio Hrvatsku u prvom poluvremenu, ali u drugom dijelu agresivna obrana 3-2-1 je zaustavila našeg prvog topnika, koji je postigao četiri gola na utakmici.

"Nije nas iznenadila njihova obrana jer smo znali da će tako agresivno krenuti. Bili smo spremni i bilo je trenutaka kada smo trebali prelomiti utakmicu. Nažalost, imali smo previše tehničkih pogrešaka. Španjolska je fenomenalna ekipa i od njih svatko može izgubiti. Po meni su odigrali jako dobru utakmicu, a mi nismo imali snage da napravimo taj korak za pobjedu", izjavio je Lac.

"Imali smo par trenutaka kada smo trebali bolje reagirati. U prvom dijelu smo kontrolirali igru, trebala se utakmica prelomiti, ali suci nam nisu dozvolili da se odlijepimo. Bilo je smiješnih odluka u našem smjeru. Moramo naučiti na svojim greškama. Protiv Francuza će biti na nož. Izgleda da nam je suđeno da uvijek s njima rješavamo neke dugove. Ušli su loše u turnir, gube utakmice i otvorila im se prilika za polufinale dok mi igramo jako dobro, dominiramo, sve smo bolji i bolji, a moramo se vaditi protiv njih. Nije fer", rekao je Lacković.

Spens dvorana u Novom Sadu bila je preplavljena crveno bijelim kockicama. Hrvatski navijači pohrlili su u velikom broju u Srbiju, a podrška s tribina bila je najglasnija do sada na turniru.


"Navijači su nas nosili i vratili nazad kad je to trebalo. Šteta što nismo bili pametniji. Španjolci su bili danas kvalitetnija momčad, a mi se moramo usmjeriti na dalje", rekao je Lacković.

Alilović: Nema plakanja, idemo dobiti Francuze!

Mirko Alilović bio je najbolji igrač Hrvatske jer je svojim obranama bio najzaslužniji što Španjolci sve do posljednjih minuta nisu stigli vratiti vodstvo.

"Imali smo dva gola prednosti, par napada za povesti, ali nismo zabili. Španjolci su iskoristili pruženo, ali nema plakanja. Idemo dobiti Francuze i Mađare i u polufinalu smo", kaže naš vratar i dodaje: "Francuzima smo mi dodatni motiv, ali ne briljiraju, nisu u sjajnom momentu i idemo to iskoristiti. Hvala navijačima. Dat ćemo sve od sebe da im se iskupimo protiv Francuza", rekao je Mirko Alilović.

Hrvatska će u utorak protiv dobro nam znane Francuske tražiti bodove koji će je približiti priželjkivanom polufinalu. Francuzi nemaju pravo na pogrešku, ako žele u polufinale i Golužine igrače čeka prava tučnjava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.