Modrić je lošiji od Kroosa? Ocjene FIFA-e uzburkale Twitter

Screenshot: YouTube/FIFA18

Standardno izdanje FIFA-e 18 ugledat će svijetlo dana u petak 29. rujna. Kako je to i uobičajeno, prije samog izlaska igre EA objavljuje ocjene najboljih nogometaša na svijetu, a među prvih dvadeset nalazi se i najbolji veznjak svijeta, naš Luka Modrić. Međutim, brojni fanovi burno su reagirali na ocjene koje je Modrić dobio u videoigri, tako su se ispred njega našli Toni Kroos i Gonzalo Higuain.

Svake godine ocjene u FIFA igrama zapale raspravu na internetu. Prvenstveno jer nije moguće zadovoljiti sve obožavatelje, a potom i zato što se u ocjene ubraja ne samo trenutna forma već i potencijal igrača.
 

Tweetovi s temom #Fifa18ratings

 
Luka Modrić jedini je hrvatski nogometaš koji je pronašao mjesto među najboljih dvadeset igrača te se nalazi na 12. mjestu. Ukupna ocjena od 89 i sama činjenica da nije među deset najboljih nogometaša svijeta razljutila je brojne obožavatelje diljem svijeta, koji su svoje nezadovoljstvo podijelili na društvenim mrežama.
 
 
Mnogi smatraju da bi Modrić trebao imati bolju ocjenu od Garthea Balea iza kojeg je sezona obilježena ozljedama ili Arsenalovog Alexisa Sáncheza. Međutim, svi su oni dobili ocjenu 89, uključujući još tri igrača i dva golmana. 
 
Najbolje ocijenjeni igrač je najbolji nogometaš svijeta i igrač s naslovnice nove FIFA-e, Cristiano Ronaldo, s ocjenom 94, a Leo Messi je odmah iza njega s jednom ocjenom niže. Na trećem mjestu nalazi se najskuplji igrač na svijetu Neymar. Manuel Neueur je najbolje ocijenjeni golman, a među najboljih dvadeset igrača nalaze se još tri, David de Gea s 90 te Gianluigi Buffon i Thibaut Coutois s ocjenama 89.
 
Evo koji su još igrači bolje ocijenjeni od našeg veznjaka. 
 
1. CRISTIANO RONALDO - REAL MADRID 
 
 
2. LIONEL MESSI - BARCELONA 
 
 
3. NEYMAR - PARIS SAINT-GERMAIN
 
 
4. LUIS SUAREZ - BARCELONA 
 
 
5. MANUEL NEUER - BAYERN MUNCHEN
 
 
6. ROBERT LEWANDOWSKI - BAYERN MUNCHEN 
 
 
7. SERGIO RAMOS - REAL MADRID
 
 
8. EDEN HAZARD - CHELSEA
 
 
9. GONZALO HIGUAIN - JUVENTUS
 
 
10. TONI KROOS - REAL MADRID
 

 

Među najboljih sto igrača upala su samo još dva Hrvata. Monacov vratar Danijel Subašić nalazi se na 88. mjestu s ocjenom 85, a veznjak Barcelone Ivan Rakitić je na 44. mjestu s ocjenom 87, jedno mjesto ispred suigrača Inieste.

Istražili smo gdje se nalaze neki od najpopularnijih igrača koji nisu ušli među najboljih 20. Zlatan Ibrahimović nalazi se na 30. mjestu s ocjenom 88. Unitedov Paul Pogba nalazi se na mjestu 36, a Diego Costa je s ocjenom 86 zauzeo 63. mjesto. 

Kao što smo ranije naveli, standardno izdanje FIFA-e 18 službeno izlazi 29. rujna, dok će posebna izadnja izaći 26. rujna. Cijena u Hrvatskoj se kreće oko 549,00 kn. 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.