Dalić aktivirao pretpoziv veznjaku za Tursku i Wales

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

ZLATKO DALIĆ aktivirao je pretpoziv Nikoli Mori, koji će se tako pridružiti hrvatskoj reprezentaciji za nadolazeće utakmice protiv Turske i Walesa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Moro će među 23 pozvana igrača zamijeniti Brunu Petkovića, kojeg neće biti zbog ozljede.

Dalić se umjesto napadača odlučio za veznjaka

Iako je poslao pretpoziv Matiji Friganu i Dionu Dreni Belji, Dalić je ipak odlučio da umjesto Petkovića neće pozivati novu špicu. Za poziciju centralnog napadača sada konkuriraju Petar Musa, Marko Livaja te Andrej Kramarić, kojeg se ipak očekuje u nešto povučenijoj ulazi. Moro stiže osnažiti konkurenciju u veznom redu, što i nije tako neočekivan potez s obzirom na to da na prvotnom popisu nije bilo igrača koji može adekvatno zamijeniti Marcela Brozovića na mjestu zadnjeg veznog. 

Moro je za Hrvatsku seniorsku selekciju dosad skupio jedan nastup, i to u prijateljskoj utakmici protiv Bugarske u ožujku prošle godine. Ove sezone skupio je šest nastupa za talijanskog prvoligaša Bolognu u svim natjecanjima - pet puta je bio u početnoj postavi, jednom je ušao s klupe, dok u dva susreta nije ulazio u igru.

Podsjetimo, Hrvatska u četvrtak, 12. listopada, dočekuje Tursku na osječkoj Opus Areni, koja je rasprodana u rekordnom roku. Zatim će u nedjelju, 15. listopada, gostovati u Walesu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.