Dalić će protiv S. Makedonije izvesti prvih 11 koji nikad nisu igrali zajedno

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija sutra na Rujevici igra prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Protivnik je reprezentacija Sjeverne Makedonije, a utakmica počinje u 19 sati. Izbornik Zlatko Dalić je na press konferenciji uoči utakmice najavio da će sutra protiv Sjeverne Makedonije koristiti 17 igrača, a veća minutaža očekuje se za one koji su se pripremama priključili prvog dana.

Sigurno je da Nikola Vlašić neće konkurirati za utakmicu jer se ne želi riskirati pogoršanje njegove ozljede, a Ivan Perišić će sigurno igrati 60 minuta kako bi se dobio bolji uvid u njegovo trenutno stanje. Izbornik je komentirao da Perišić trenira pod punim opterećenjem i da je jako zadovoljan te se čini da će popis reprezentacije za Euro i nakon 7. lipnja, kada je konačni rok za prijavu, ostati isti.

Na raspolaganju izborniku neće biti ni kapetan reprezentacije Luka Modrić, koji se priključuje reprezentaciji dan nakon utakmice, te Mario Pašalić i Marcelo Brozović, koji u Rijeku dolaze na dan utakmice.

Ovo je vjerojatni sastav za utakmicu

Sudeći prema posljednjem treningu reprezentacije koji je održan u nedjelju na Rujevici, Hrvatska bi protiv Sjeverne Makedonije trebala istrčati u formaciji 4-2-3-1. Na vratima će biti prvi golman reprezentacije Dominik Livaković. Mjesto na lijevom beku trebao bi zauzeti Borna Sosa, a na desnoj strani će startati Josip Juranović. Stoperski dvojac činit će Martin Erlić i Domagoj Vida.

U srcu veznog reda trebali bi startati Lovro Majer i Mateo Kovačić, kojem će to biti 100. nastup za reprezentaciju. Na lijevom krilu će startati, prema najavi izbornika, Ivan Perišić. Na desnoj strani bi trebao igrati Andrej Kramarić iako se očekuje da će imati nešto slobodniju ulogu na terenu. Na mjestu desetke očekuje se mladi Martin Baturina, a u vrhu napada trebao bi zaigrati njegov klupski suigrač iz Dinama Bruno Petković. Radi se, dakle, o prvih 11 koji nikad nisu počeli utakmicu u ovom sastavu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.