HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić: Dečki iz Rusije će uvijek kod mene imati popust. Treba čuvati kuću

Screenshot: Nova TV

ZLATKO DALIĆ bio je danas na predstavljanju autobiografije Luke Modrića na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a tim povodom gostovao je i u Dnevniku Nove TV.

Izbornik je otkrio kakvi su dojmovi dan nakon pobjede nad Slovačkom i plasmana na Europsko prvenstvo. 

''Sad smo opušteniji, ponosni i sretni. Hrvatska je na Euru, ostvarili smo cilj, bilo je problema, ne znamo drugačije. Međutim, pokazali smo snagu i kvalitetu, protiv Slovačke smo bili uporni, mirni, dali smo gol i otvorilo se pa smo priveli utakmicu kraju", rekao je Dalić pa otkrio je li strahovao od neuspjeha:

''Nisam strahovao u plasman, ali bilo je puno problema, ozljeda, otkaza igrača koji nisu bili u formi. Mi smo se tražili, imali smo nove igrače, ali nisam nikad sumnjao niti dovodio plasman u pitanje. Rekao sam da nam treba 15 bodova, na kraju smo ostvarili 17. Najvažnije je da smo opet na velikom natjecanju nakon onog pražnjenja poslije SP-a."

Otkrio je planove za budućnost

Pojasnio je Dalić što se očekuje od Rakitića u budućnosti, ali i kakvi su planovi za Nikolu Vlašića, koji se u reprezentaciji nametnuo dok Rakitića nije bilo. 

''Ja sam siguran da će se Rakitić vratiti u formu s SP-a, on je sjajan igrač i profesionalac. Nadam se da će riješiti situaciju u Barceloni, očekujem ga na sljedećem okupljanju", rekao je Dalić pa dodao:

''Nikola Vlašić bio je i prije dvije godine u reprezentaciji kad sam ja došao. Dobio je poziv pa nije igrao u Evertonu i izgubio je SP. Napravio je hrabar potez i otišao, igra sjajno. Važno je da igra s našim senatorima pa je budućnost puno lakša.''

Stare zasluge su poseban problem

Na kraju je Dalić odgovorio i na pitanje koje se najčešće postavlja kada je u pitanju reprezentacija - hoće li vrednovati stare zasluge nogometaša u reprezentaciji?

''Ja sam rekao da sam dečkima iz Rusije zahvalan cijeli život, uvijek će imati kod mene popust, da tako kažem, ali igrat će najkvalitetniji i najspremniji. Mladi dolaze, ali okosnica će biti srebrni iz Rusije. Ovo nije klub, trebamo gledati odnose i relacije, čuvati kuću, kako ja kažem. Treba se jako namučiti da uđeš i onda čuvati to mjesto", zaključio je izbornik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.