Dalić demantirao svađu s Mandžukićem: Mario ima drugu ambiciju

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na današnjoj konferenciji za medije najavio je utakmice s Portugalom (5. rujna, 20:45) i Poljskom (8. rujna, 20:45) na početku novog izdanja Lige nacija. Među ostalim, Dalić je govorio o odlasku Marija Mandžukića (38) iz stožera reprezentacije.

"Olić i Mandžukić su otišli iz stožera, zahvaljujem im se na njihovom radu u reprezentaciji, imali su velike zasluge za naše uspjehe. Ivica je bio moj suradnik sedam godina, a sad je izbornik mlade reprezentacije i to moramo prihvatiti. Znam njegovu ambiciju i energiju. Mario se nakon Eura izjasnio i izrazio želju da se bavi nekim drugim stvarima, ambicija mu ide u drugom smjeru. Želim mu puno sreće, i njegove su zasluge bile velike u dvije medalje", rekao je Dalić.

Također, pitali su ga što je s glasinama prema kojima se nije slagao s Mandžukićem. "Mario ima drugu ambiciju, ide u drugom smjeru, jedino to je istina, nikakva druga pisanja", odgovorio je Dalić i time demantirao priču o neslaganju s nekadašnjim napadačem.

Dalić je pozvao Mandžukića u reprezentativni stožer

Mandžukić je tijekom sjajne karijere nastupao za Marsoniju, Zagreb, Dinamo, Wolfsburg, Bayern, Atletico Madrid, Juventus, Al Duhail i Milan. Prema podacima Transfermarkta, u 514 utakmica zabio je 201 pogodak te osvojio 22 klupska trofeja. 

U dresu hrvatske reprezentacije sakupio je 89 nastupa i 33 pogotka, a bio je i važan dio najvećeg uspjeha - osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. U reprezentativni stožer stigao je u studenom 2021. na Dalićev poziv, a napustio ga je u kolovozu ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.