Dalić i HNS nisu uspjeli. Mladi napadač odabrao Srbiju, Piksi mu uručio poziv

Foto: Profimedia

PETAR RATKOV (19) je u zadnje dvije sezone u TSC-u iz Bačke Topole igrao tako da je visoki (1.93) i jaki golgeter postao napadač mlade reprezentacije Srbije te izborio transfer iz srpskog viceprvaka u Salzburg. Najbolji austrijski klub, proslavljen po skupljanju supertalenata po Europi i njihovoj prodaji za višestruke iznose od uloženog, plaća za Ratkova odštetu od čak 5 milijuna eura.

To je ogroman iznos za tinejdžera iza kojeg su tek dvije sezone u srpskoj Superligi. No tijekom njih je igrao tako da je u 81 nastupu postigao 17 i namjestio 6 golova. Jedno vrijeme je paralelno igrao i srpsku U-21 ligu te u 7 utakmica postigao 6 golova. 

Odabrao Srbiju

Za Salzburg je od dolaska upisao pet nastupa, tri u prijateljskim utakmicama i dva u službenim utakmicama. Tijekom njih je postigao dva pogotka. Za njega se raspitivala Austrija, tražili su način da mu ponude igranje za reprezentaciju, ali ubrzo je borba za Ratkova spala na dva imena - Hrvatsku i Srbiju.

Naime, čudo od djeteta je u Beogradu rodila majka Hrvatica pa preko nje ima i hrvatsko državljanstvo. Zato je HNS pratio Ratkova i pokušavao ga privoljeti da promijeni nogometnu nacionalnost.

Ipak, nije u tome uspio te je sada jasno da će Ratkov nastupati za Srbiju. Već je i prihvatio Piksijev poziv za A reprezentaciju Srbije. Čim odigra neke minute za Srbiju u službenoj utakmici, priča će i službeno biti gotova.

Podsjetimo, pred nogometnom reprezentacijom Srbije su kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. u Njemačkoj protiv Mađarske (7.9.) i Litve (10.9.).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.