Dalić je strahovao da će ostati bez ključnog igrača. Ipak su stigle dobre vijesti

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

JOSIP ŠUTALO (24) je u lipnju 2022. debitirao za Hrvatsku u 1:0 pobjedi nad Danskom u Ligi nacija i otad se nametnuo kao apsolutno ključan dio obrane hrvatske reprezentacije. Što god da je Dalić pokušavao u zadnje dvije godine, kako god da je u nekom trenutku presložio momčad, ako je bio dostupan, Šutalo je uz Gvardiola uvijek bio siguran u prvih 11.

Grafika: Sofascore

Tako je i dalje. Šutalo je u posljednjih šest utakmica hrvatske reprezentacije, što uključuje i tri utakmice na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, bio prvotimac. Planirano je da tako bude i u ovoj reprezentativnoj akciji, u utakmicama sa Škotskom i Poljskom u Ligi nacija. A onda se dogodila utakmica Ajax-Groningen proteklog vikenda.

"Šutalo je sinoć na utakmici osjetio mišić, izašao je van. Kako sada stvari stoje, sve je u redu, ali bit ćemo pažljivi. Nalazi pokazuju da je dobro, sva sreća da je izišao iz igre, da nije igrao do kraja. Mislim da će biti dobro", rekao je Dalić jučer, a danas su stigle dobre vijesti.

Šutalo je u redu, a trenira i Perišić

Magnetska rezonanca pokazala je da ozljeda nije ozbiljnije prirode, već se radi o kombinaciji običnog udarca i vjerojatno umora, zbog kojeg je Šutalo osjetio snažniju bol nego što bi inače bio slučaj s takvom ozljedom.

Tako je Šutalo danas trenirao s ostatkom momčadi na terenu Zlatko Cico Kranjčar u Maksimiru. Trenirao je i Ivan Perišić, koji je također za vikend izašao iz igre zbog ozljede na utakmici svog PSV-a. Momčadi se još nije priključio samo Mateo Kovačić, veznjak Manchester Cityja je odsutan zbog privatnih obaveza.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.