Dalić je u zadnji čas napravio radikalne promjene. S ovim sastavom ide po prolazak

Foto: Luka stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u ponedjeljak u 21 sat u Leipzigu protiv Italije igra odlučujuću utakmicu skupine B. Momčadi Zlatka Dalića za osminu finala igra samo pobjeda, iako u nekoj ludoj teoriji u drugi krug može i s dva boda. Talijanima je dosta i bod.

Hrvatski izbornik i treću utakmicu zaredom na ovom Euru će igrati u potpuno različitom sastavu, ali ovaj put je napravio radikalne promjene. Očekivalo se da Marcelo Brozović nakon vrlo slabe dvije predstave neće biti u početnoj postavi. Očekivalo se i da će u vrhu napada biti Ante Budimir, kao i da će krila biti drukčija, ali sve se promijenilo.

Dalić ne želi razbijati trojac u sredini

Hrvatska će protiv Italije igrati u formaciji 4-3-3 s Josipom Stanišićem, Josipom Šutalom, Martinom Erlićem i Joškom Gvardiolom u zadnjoj liniji. Iz sastava ispada Ivan Perišić, koji je krenuo protiv Albanije, ali to nije sve. Kao što smo rekli, Dalić neće dirati "sveti trojac" u sredini pa će na Talijane krenuti Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić. 

"Mi smo dobri i izvan terena i znamo da nismo bili kvalitetni, mirni na lopti i kompaktni kao inače jer onda naša igra pati i nismo pravi. U ove dvije utakmice nije bilo na našoj razini, ali imamo sad treću utakmicu protiv jako dobre Italije. Moramo biti mirniji, igrali smo puno puta zajedno i nadam se da ćemo to sutra još jednom pokazati", rekao je Kovačić.

Najveće iznenađenje je pozicija lijevoga krila. Na njoj će igrati Luka Sučić, koji lijevo krilo vjerojatno nije igrao ni od juniora. Na desnom će biti Mario Pašalić, a u sredini Andrej Kramarić. Dalićeva ideja je da Pašalić i Sučić ulaze prema sredini na "krivu" nogu i tako otvaraju prostor Gvardiolu i Stanišiću da se otvaraju po bokovima.

Sastav Hrvatske za Italiju:

Hrvatska bi u izgradnji igre tako imala praktički pet veznih igrača, trojac u sredini plus Pašalić i Sučić, i na taj način Dalić želi dobiti bitku u sredini terena. Talijani su u tom dijelu terena bili najslabiji protiv Španjolaca i to je šansa koju Hrvatska vidi u ponedjeljak.

To bi u ideji moglo funkcionirati, ali nije ni u prve dvije utakmice kad su na krilima bili Andrej Kramarić i Lovro Majer. Tako će Hrvatska u ovoj ključnoj utakmici krenuti s eksperimentom na bočnim pozicijama za koji Dalić vjeruje da će ga odvesti u osminu finala.


 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.