Dalić: Nema Kovačića, ali veseli me što imamo trojicu mladih veznjaka

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA nogometna reprezentacija u subotu od 18 sati na Maksimiru igra treću utakmicu ovogodišnjeg izdanja Lige nacija. Protivnik joj je Škotska, momčad koja u prva dva kola ima dva poraza i bez bodova je na zadnjem mjestu u skupini 1. Izbornik Zlatko Dalić i Luka Modrić najavili su utakmicu na konferenciji za medije.

Kakva je situacija s kadrom dan prije utakmice?

Dalić: Matea nema i neće biti na raspolaganju. Volio bih da se pojavi za Poljsku. Radili smo dobro tri dana i mislim da smo spremni. Ostajemo pri onome što smo igrali protiv Poljske i Portugala. Pokušat ćemo biti još i bolji. Cilj nam je osvojiti tri boda. Protivnik je borben i agresivan. Moramo biti jako oprezni. Šutalo je odradio trening i trebao bi biti u momčadi na svojoj poziciji. U veznom redu imamo Baturinu, Petra i Luku Sučića, veseli me što ih imamo, ali trebat će im malo vremena.

Kako gledate na momčad Škotske?

Dalić: Igrali su dvije teške utakmice koje su izgubili u zadnjim trenucima. Očekujemo da ćemo imati veći posjed. Moramo zaustaviti njihovu tranziciju i biti strpljivi kao protiv Poljske. Najvažnije je uzeti tri boda. Ne smiju nas iznenaditi nekom kontrom ili prekidom. 

Zadnji put kad ste igrali u Škotskoj, igrali ste sjajno. Kakva su sjećanja na tu utakmicu?

Modrić: Zadnja utakmica je bila sjajna, odigrali smo dobro. Sjećanja su super. S tom smo se utakmicom plasirali su drugi krug natjecanja. Bila je teška utakmica, kao i uvijek protiv Škotske. Zabio sam lijep gol. Sigurno da rezultati Škotske nisu najbolji, ali ne mora to ništa značiti.

Mi imamo samo jednu pobjedu protiv Škotske, mislio sam da imamo bolji skor, ali doznao sam sad prije utakmice da to nije tako. Prihvaćamo ulogu favorita, vjerujemo u sebe, ali znamo da će biti teško. Vjerujemo da ćemo osvojiti tri boda koja su nam vrlo važna. 

Koje kvalitete vidite u škotskim igračima?

Modrić: Osim nogometne kvalitete, škotski igrači su fanatični i borbeni. Podsjećaju na nas. Igranje za reprezentaciju im je velika čast, kao i nama. 

Kako komentirate Martina Baturinu i njegovu igru?

Modrić: Martin mora imati svoj put. Velik je talent, ali mora raditi i učiti. Vjerujem da će biti jedan dan nositelj hrvatske reprezentacije, kao što sam ja bio i kao što jesam.

Luka, što Vas motivira za igru za reprezentaciju nakon ovoliko vremena?

Modrić: Prije svega, iz ljubavi prema nogometu. Za mene je igra za reprezentaciju posebno, velika je to čast. To je primarni razlog zbog kojeg sam motiviran da igram na visokom nivou.

Za Škotsku će braniti golman koji ima 42 godine...

Modrić: Znam ga otprije, velika je stvar za njega da se još natječe. Lijepo je znati da će biti i netko stariji od mene na terenu.

Koja je tajna uspjeha hrvatske reprezentacije?

Modrić: Ljubav prema reprezentaciji i čast su ono što nas nosi. Sama želja i volja igranja za reprezentaciju, predstavljanje Hrvatske na najbolji mogući način i da razveselimo naše ljude. To je ono što nas gura naprijed i zašto ostvarujemo velike uspjehe. Naravno, treba imati i kvalitetu.

Što će biti ključno u utakmici protiv Škotske?

Modrić: Nadam se da možemo ponoviti igru kao protiv Portugala i Poljske. U novoj formaciji se osjećamo ugodno. Strpljenje je ključno. Pretpostavljam da ćemo mi diktirati tempo i više napadati. Moramo se kretati i stvarati šanse.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.