Dalić: Neka ide tko hoće u Kanadu i Ameriku. Igranje za Hrvatsku je čast

Foto: Profimedia

ZLATKO DALIĆ komentirao je na okupljanju reprezentacije pred utakmice s Portugalom (5. rujna) i Poljskom (8. rujna) u Ligi nacija to što je Niko Sigur (20), defenzivac Hajduka te donedavni član mlade reprezentacije Hrvatske, prije dva tjedna odabrao nastupati za seniorsku nacionalnu momčad Kanade, u kojoj je rođen.

"Sigur je izabrao reprezentaciju Kanade. Pričao sam s njim, a prije mene i tehnički direktor Stipe Pletikosa. Izrazio je želju da igra za Kanadu, što moramo poštovati. Rekao sam mu da je to njegov izbor", izjavio je Dalić. Kasnije je, govoreći o tome kako se danas ulazi u reprezentaciju, rekao: 

"Prije se teško upadalo u reprezentaciju. Nažalost, to više nije tako. Igrači dođu do A reprezentacije nakon dvije-tri utakmice. Ide li to preko medija ili drugih reprezentacija... To nije dobro. Moraš imati godinu, dvije, tri kontinuiteta za reprezentaciju. Sada je smjena generacija, moramo napraviti selekciju.

"Igrač mora nešto zaslužiti, igrati za Hrvatsku je čast"

Sigurno će neki igrači kroz Ligu nacija imati priliku, pa i zbog ozljeda jer nam je sada otpalo sedam-osam igrača. Imat ćemo problem što mislimo da ćemo imati lagan ulazak. Svaki tjedan u medijima netko ide u Kanadu, Ameriku... Neka ide tko hoće. To je jedan način za ulazak u reprezentaciju. Igrač mora nešto zaslužiti, igrati za Hrvatsku je čast", komentirao je Dalić.

Dodajmo da su prije nekoliko dana austrijski mediji pisali da savez te zemlje razmatra pozvati Franju Ivankovića. Donedavni napadač Rijeke rođen je u Austriji. Nastupa za mladu reprezentaciju Hrvatske, a Dalić mu je krajem prošle godine poslao pretpoziv. Nakon toga ga nije zvao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.