Dalić objavio popis za Ligu nacija. Modrić će igrati, tu je i Perišić

Foto: Profimedia

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje računa za nastupe u Ligi nacija. Hrvatska je u prošlom izdanju natjecanja izgubila finale od Španjolske, a u novu sezonu kreće utakmicama protiv Portugala i Poljske.

Prvu utakmicu Hrvatska će igrati 5. rujna u Lisabonu, a samo tri dana kasnije bit će domaćin Poljacima u Osijeku. Podsjetimo, u skupini je i Škotska, protiv koje će hrvatska reprezentacija igrati 12. listopada, u svom drugom okupljanju. Tada će, 15. listopada, biti i gost Poljskoj.

Dalić pozvao i nova lica

Podsjetimo, od reprezentacije su se nedavno oprostili Domagoj Vida i Marcelo Brozović i na njih se više ne može računati. Okupljanje reprezentacije zakazano je za ponedjeljak, 2. rujna, a igrači i stručni stožer će nakon dva dana boravka i priprema u Zagrebu, prema Lisabonu letjeti 4. rujna. 

Važno, na popisu je i ime kapetana Luke Modrića, za kojeg su neki strahovali da će se povući nakon Eura. Tu je i Ivan Perišić, za mnoge osporavan nakon izvedbi na EP-u i u dresu Hajduka, koji je i napustio. Nova lica na popisu su veznjak Dinama Petar Sučić i napadač Eintrachta Igor Matanović S popisa je na listu igrača s pretpozivima kliznuo golman ciparskog Pafosa Ivica Ivušić.

Standings provided by Sofascore

Dalić: Cilj je posložiti momčad za kvalifikacije za SP

"Liga nacija bit će nam dobra platforma za stvaranje momčadi koja će iduće godine krenuti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. U odnosu na ovogodišnji Euro, ostali smo bez dvojice senatora, Vide i Brozovića, ali zato nas sve raduje što je kapetan i dalje s nama - Luka je naša velika snaga na terenu i izvan njega", rekao je Dalić.

"Imamo i dalje snažne temelje u momčadi koja je prije dvije godine osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a pritom smo momčad osvježili s nekoliko novih imena koje želimo vidjeti u reprezentativnom okruženju. Nova sezona tek je započela, svi kandidati imaju mogućnost kroz dobar rad i kvalitetne nastupe u svojim klubovima izboriti priliku u reprezentaciji", nastavio je.

"Čekaju nas jako dobri protivnici u Ligi nacija, počevši s Portugalom u Lisabonu. Iako nećemo i ne smijemo zanemariti rezultat jer hrvatska reprezentacija uvijek mora stremiti pobjedama i uspjesima, naš prvenstveni cilj u Ligi nacija je posložiti momčad koja će krenuti u kvalifikacije za SP. To znači pronaći neka nova lica, isprobati neka nova kadrovska i taktička rješenja, a pritom zadržati ono što je bilo najvažnije u našim uspjesima - snažno zajedništvo, timski duh i pobjednički mentalitet", zaključio je izbornik.

Popis hrvatske reprezentacije za utakmice s Portugalom i Poljskom:

Vratari: Dominik Livaković, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović.
Obrambeni: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Marin Pongračić, Martin Erlić.
Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Kristijan Jakić, Martin Baturina, Petar Sučić.
Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Ante Budimir, Igor Matanović.

Pretpozivi:

Borna Barišić, Marko Pjaca, Ivica Ivušić, Marco Pašalić, Nikola Moro, Toni Fruk, Robert Ljubičić

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.