Dalić objavljuje prvi popis nakon Eura. Nema više Brozovića, ima puno pitanja

Foto: Profimedia

ZLATKO DALIĆ danas objavljuje prvi popis reprezentacije Hrvatske nakon neuspjeha na Euru. Izbornik će objaviti imena igrača s kojima kreće u Ligu nacija 5. rujna u Lisabonu protiv Portugala i tri dana kasnije protiv Poljske u Osijeku. U skupini je još i Škotska, ali s njom se igra u listopadu. Hrvatska je i dalje u elitnoj, A Ligi nacija. Prve dvije reprezentacije skupine plasiraju se u četvrtfinale, treća igra baraž za opstanak među elitom, a četvrta ispada u drugi razred, Ligu B.

Glavna pitanja su: tko će zamijeniti Marcela Brozovića, koji se prošlog tjedna oprostio od reprezentacije, zatim hoće li izbornik zvati nezamjenjivog, ali lošom formom i aferom u Hajduku uzdrmanog Ivana Perišića te kako riješiti problem na oba boka, kako što se tiče bekova, tako i u pogledu krila?

Dalić mora pomladiti reprezentaciju

Dalić mora pomladiti reprezentaciju. Nakon što je Hrvatska na Euru ispala već u skupini sa samo dva boda u konkurenciji Španjolske, Albanije i Italije, od nacionalne momčadi oprostili su se Domagoj Vida i Marcelo Brozović. Vida je legenda, ali već neko vrijeme nije bio prvotimac, dok je Brozović na Euru bio jako loš, ali je njegov odlazak ogroman hendikep za Hrvatsku jer nema njegovog nasljednika.

Točnije, nema ga spremnog i od ranije uvedenog u reprezentaciju. Očekuje se da Dalić taj problem riješi pozivom Dinamovom veznjaku Petru Sučiću. Mladi (20) igrač nastupao je za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a nedavno je promijenio sportsko državljanstvo. 

Veliki problemi s bekovima, krilima i zadnjim veznim

Dalić ima dakle velikih problema s bekovima, krilima i zadnjim veznim. Juranović je ozbiljno ozlijeđen, Sosa je bio potonuo i u Ajaxu i reprezentaciji, pa je prešao u Torino, tako da je Stanišić jedina sigurna opcija u tom dijelu momčadi. Perišić nakon svega nije spreman ni fizički ni psihički, Vlašić je neoporavljen...

Na popisu bi mogao biti golman Dominik Kotarski, pa Hajdukov defenzivac Niko Sigur. Brozovićev oproštaj nudi opciju da se vrate Nikola Moro i Kristijan Jakić. U napadu su mogući novi igrači u liku Marina Ljubičića iz LASK-a, Igora Matanovića iz Eintrachta, Antona Matkovića iz Osijeka te Marina Šotičeka iz Basela, koji je tamo sjajno startao nakon transfera iz Lokomotive.

Zna se kostur 

Sigurni su Livaković, Ivušić, Stanišić, Gvardiol, Šutalo, Pongračić, Erlić, Kovačić, Mario Pašalić, Majer, Luka Sučić, Baturina, Ivanušec, Kramarić, Budimir, Petković... Reprezentacija se okuplja u Zagrebu idućeg ponedjeljka i dva dana kasnije leti za Lisabon. Nakon utakmice u Portugalu putuje za Osijek. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.