Dalić: Oduševile su me rezerve. Jedan mi je prišao da će prvi pucati penal

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

ZLATKO DALIĆ je na konferenciji za medije posebno pohvalio igrače koji su protiv Japana ušli s klupe i bili ključni za prolazak u četvrtfinale pobjedom 4:2 na penale nakon što je poslije produžetaka utakmica završila 1:1. Od četiri izvođača u raspucavanju čak tri su bili rezerve: strijelci Vlašić i Pašalić te Livaja, koji je promašio. 

Jesu li penali stvar treninga ili sreće?

Sreća je bitna u svemu, ali ne možeš samo sretan biti i drugi i među osam na svijetu. Nije to samo tako. Bitna je mentalna snaga, odlučnost, hrabrost, čvrstina. Na primjer, Nikola Vlašić je jučer došao i rekao da će biti prvi koji će pucati. To pokazuje vjeru u sebe. Posebno jer igrači koji su jučer pucali nisu bili planirani da to rade, oni prvi izvođači (Modrić, Kramarić, Petković...) bili su zamijenjeni tijekom igre. 

Koliko znači što je utakmicu protiv Japana završilo šest igrača koji nisu bili u početnoj postavi?

Rekao sam na sastanku igračima da je ovo njima šansa da uđu u povijest. Osamnaest je novih igrača u odnosu na Rusiju. Nije baš zahvalno uspoređivati onu generaciju i ovu sada. Oni tek sada dolaze. Ovo je potpuno nova generacija hrvatskog nogometa. Ovo će im biti jako dobar poticaj, da su napravili nešto, da su bili ključni igrači kod penala i da im je to prilika. Svi dobro rade i treniraju, svi su u maksimalnom treningu i zaslužuju šansu. Imaju šansu napraviti još nešto. Već sad su ušli u povijest hrvatskog nogometa, ovo je treći najbolji rezultat u povijesti Hrvatske: bronca, srebro i sad među osam. Ali možemo napraviti nešto više i kvalitetnije. Nadamo se i dečki su ovo zaslužili. Teško je raditi usporedbe. Ako pogledate 2018. i gdje su igrali naši igrači: Barcelona, Real, Inter, Bayern, Juventus, Liverpool. A sad imamo šest igrača iz hrvatske lige. Skidam igračima kapu na onom što su učinili.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PENALE HRVATSKE I JAPANA

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.