Dalić se odlučio na velike promjene u prvih 11. Ovo je vjerojatni sastav Hrvatske

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u srijedu u 15 sati na Volksparkstadionu u Hamburgu protiv Albanije igra susret 2. kola skupine B Europskog prvenstva. Momčad Zlatka Dalića mora dobiti tu utakmicu, ako se u zadnjem kolu ne želi vaditi na Talijanima, koji su Albaniju pobijedili 2:1.

Zlatko Dalić bio je razočaran onime što je Hrvatska pokazala na utakmici sa Španjolskom i najavio je promjene u sastavu za susret s Albancima. Na press-konferenciji uoči utakmice ih nije htio otkriti, ali smo uspjeli doznati u kojem će sastavu Hrvatska igrati.

Perišić kreće od prve minute

Velika vijest je da će od prve minute igrati Ivan Perišić, ali ne na poziciji lijevoga krila već na poziciji lijevog beka. To znači da će se Joško Gvardiol pomaknuti na stopersku poziciju i to umjesto Marina Pongračića, koji nije briljirao protiv Španjolske. 

Drugi stoper bit će Josip Šutalo, a Dalić još dvoji oko desnog beka. Opcije su, jasno, Josip Stanišić i Josip Juranović, ali će gotovo sigurno od prve minute krenuti Stanišić. Budući da će se Perišić na lijevom boku dizati visoko u napad, Stanišić je potreban da se u fazi napada stabilizira zadnja linija.

Iako se nagađalo da bi Marcelo Brozović mogao ispasti iz početne postave, to se ipak neće dogoditi. Dalić je odlučio da neće dirati trojac Modrić - Brozović - Kovačić i oni će sigurno krenuti od prve minute.

Budimir ispada iz sastava

Najveća promjena svakako je u napadu. Iako ga je Dalić direktno kritizirao nakon promašenog penala protiv Španjolske, Bruno Petković upada u sastav umjesto Ante Budimira. Dalić računa da će Hrvatska puno više dominirati nego protiv Španjolske, a u toj igri mu je Petković puno korisniji od Budimira.

Dalić je odradio razgovor s Petkovićem, rekao mu je što ga je zasmetalo i što od njega očekuje do kraja turnira te je nakon tog razgovora odlučio dati Dinamovu napadaču povjerenje.

Na desnom krilu bit će Lovro Majer, a na lijevom bi trebao biti Andrej Kramarić. Opcija je i Luka Ivanušec, ali je Kramarić puno bliže. On će se, kao i protiv Španjolske, uvlačiti prema sredini, odvlačiti igrača i tako otvarati prostor Ivanu Perišiću.

Glavno pitanje je koliko Ivan Perišić može. Na press-konferenciji prije utakmice rekao je da se osjeća odlično i tek će se vidjeti koliko snage ima. Nije to onaj stari Perišić, ali svi u reprezentaciji se nadaju da će Hrvatska, kad on više ne bude imao snage, riješiti Albance.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.