Dalić u ogromnim problemima. Koga da zove umjesto Stanišića?

Foto: Profimedia

ZLATKO DALIĆ je jučer objavio popis igrača za nadolazeće utakmice Lige nacija protiv Portugala 5. rujna u Lisabonu te Poljske 8. rujna u Osijeku. Na Dalićevom popisu bio je Josip Stanišić, ali je on nekoliko sati kasnije na Bayernovom treningu pokidao lateralni ligament desnoga koljena. Odmah je otišao na operaciju i neće ga biti oko dva mjeseca.

Hrvatski izbornik je tako u samo par tjedana ostao bez oba desna beka. Prvo je Josip Juranović završio na operaciji zbog ozljede gležnja, a sad mu je otpao i Stanišić te Dalić za njega nema baš nikakvu zamjenu. Iako je objavio popis i pretpozive, Dalić može pozvati još nekoga u reprezentaciju, ali nameće se pitanje tko bi to mogao biti.

Jakić je igrao desnog beka u Eintrachtu

No Dalić na aktualnom pozivu ima dva igrača koja su u karijeri igrala desnog beka. Kristijan Jakić je s vremenom u Eintrachtu postao branič, i to baš desni bek, a Martin Erlić je tu poziciju igrao u mladoj hrvatskoj reprezentaciji. Problem je što obojica to odavno nisu igrala, ali nešto će Dalić morati "iskemijati" za ove dvije utakmice.

Na pretpozivu za Europsko prvenstvo bio je Niko Kristian Sigur, koji je prošle sezone bio jedan od najboljih Hajdukovih igrača. No on se pokazao boljim kao vezni igrač nego kao bek, imao je i problema s ozljedama i trenutačno nije na nivou da može pomoći reprezentaciji.

Mogao bi možda Fran Tudor, koji u poljskom Rakowu ima neobične uloge. Njegov klub igra najčešće u varijanti s trojicom u zadnjoj liniji te Tudor, koji je i kapetan, igra ili stopera ili desno krilo. U slučaju nužde mogao bi u reprezentaciji odigrati desnog beka, baš kao i Tin Jedvaj. On je u reprezentaciji već igrao na toj poziciji iako u Panathinaikosu igra isključivo stopera. 

Jedvaj nije u dobrim odnosima s Dalićem

Problem je što se Jedvaj vjerojatno zamjerio Daliću, s kojim je bio na SP-u u Rusiji, ali od 2020. nije dobio poziv u reprezentaciju, nakon što je manje-više odbio poziv u reprezentaciju za susrete Lige nacija.

Preostala rješenja dolaze iz SHNL-a. Jedno je Rijekin kapetan Ivan Smolčić, koji ima lakšu ozljedu, ali bi do utakmica s Portugalom i Poljskom bio spreman. Filip Uremović je bio desni bek u reprezentaciji. Blizu je, igra u solidnoj formi već godinu dana i lako je moguće da se Dalić odluči za njega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.