Damir Martin nije uspio izboriti finale samca

Foto: Profimedia

DAMIR MARTIN (36), vlasnik dva olimpijska srebra i jedne bronce, nije se uspio plasirati u utrku za medalje u kategoriji samca na Olimpijskim igrama u Parizu. Nakon što je kao drugoplasirani u svojoj četvrtfinalnoj seriji izborio polufinale, Martin nije bio uspješan u svojoj polufinalnoj utrci te je na svojim četvrtim olimpijskim igrama ostao bez utrke za medalje. Martin će nastupiti u B finalu, u borbi za poredak od 7. do 12. mjesta. Ona je na rasporedu u subotu ujutro.

Martin je, podsjetimo, prvu olimpijsku medalju, srebro, osvojio u Londonu 2012. kao član posade četverca na pariće. Veslao je tada s Martinom i Valentom Sinkovićem te Davidom Šainom. U Rio de Janeiru četiri godine kasnije bio je srebrni u samcu (skif), a na Igrama u Tokiju u istoj toj disciplini osvojio je broncu.

Posljednji u svojoj grupi

Na današnjoj utrci njegova prolazna vremena nisu bila u skladu s njegovim očekivanjima. Na svakom prolasku bio je posljednji, šesti u svojoj grupi i to mjesto zauzeo je i na kraju utrke. Nakon 500 metara zaostajao je za pobjednikom Oliverom Zeidlerom gotovo četiri sekunde, a kroz ciljnu ravninu prošao je s vremenom od 6:58.23. Usporedbe radi, Nijemac Zeidler istu je dionicu odradio za 6:35.77. 

Finalisti:

Oliver Zeidler (Njemačka) 6:35.77
Jauhemi Zalati (Nezavisni) 6:39.01

Stefanos Ntouskos (Grčka) 6:40.78
Simon van Dorp (Nizozemska) 6:42.39
Thomas Mackintosh (Novi Zeland) 6:44.49
Tim Brys (Belgija) 6:45.32

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.