Damir Martin predzadnji u finalu B, ukupno 11. na Igrama

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DAMIR MARTIN zauzeo je peto mjesto u finalu B samca, odnosno ukupno 11. na Olimpijskim igrama u ovoj disciplini. Trofejni hrvatski olimpijac u Parizu je odradio vjerojatno zadnje veslanje svoje profesionalne karijere, kako je bio najavio nakon kvalifikacija za utrku za medalje, uz objašnjenje da "nije lako kada spoznaš da je prošlo tvoje vrijeme".

Vukovarac od početka nije mogao držati tempo s najboljima i nakon prvog prolaznog vremena, odnosno nakon 500 metara, zauzimao je posljednje mjesto u utrci. Taj plasman nije uspio popraviti niti na prolaznim vremenima na 1000 i 1500 metara, ali jest u ciljnoj ravnini. Pobjednik utrke bio je Rumunj Mihai Chiruta s vremenom 6:44.83, drugo mjesto je zauzeo Danac Sverri Nielsen, a treći je bio Japanac Ryuta Arakawa. Martinovo vrijeme utrke iznosilo je 6:56.39.

Martin je, podsjetimo, prvu olimpijsku medalju, srebro, osvojio u Londonu 2012. kao član posade četverca na pariće. Veslao je tada s Martinom i Valentom Sinkovićem te Davidom Šainom. U Rio de Janeiru četiri godine kasnije bio je srebrni u samcu (skif), a na Igrama u Tokiju u istoj toj disciplini osvojio je broncu. U Parizu se nadao novom pobjedničkom postolju, no nije se uspio plasirati u finale A.

Poredak:

1. Mihai Chiruta (Rumunjska) 6:44.83
2. Sverri Nielsen (Danska) 6:44.83

3. Ryuta Arakawa (Japan) 6:47.02
4. Giedrius Bieliauskas (Litva) 6:56.39
5. Damir Martin (Hrvatska) 6:57.77
6. Bruno Vetraro Berriolo (Urugvaj) 7:22.71

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.