Dan kad je nogometni svijet vidio jedan od najljepših poteza u povijesti Lige prvaka

Screenshot: Youtube

NA DANAŠNJI DAN 2000. godine Real je u Manchesteru slavio 3:2 protiv Uniteda u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, a taj okršaj pamtimo po nevjerojatnom potezu Fernanda Redonda. 

Realov nogometaš primio je loptu na lijevoj strani, izgledalo je da će graditi loptu uz aut, ali on je majstorski petom izbacio Henninga Berga i asistirao Raulu za 3:0. Real je na krilima Redonda i Raula prošao u polufinale, a zatim preko Bayerna i Valencije postao europski prvak. 

"Dobro se sjećam da je akcija započela na našoj polovici. Manchester nas je pritiskao, primio sam loptu od Carlosa i odigrao za Savija, koji ju je zatim prebacio preko Garyja Nevillea, a onda sam krenuo juriti po lijevom krilu kada sam se našao u situaciji jedan na jedan. Bio je to trenutak inspiracije. Nikada to u profesionalnoj karijeri prije nisam napravio, ali jesam kao junior. Kad sam prošao, podigao sam glavu i vidio Raula", prisjetio se Argentinac.

"Da je meni to napravio, ja bih nastavio trčati u Buenos Aires", rekao je nakon utakmice Ivan Campo, Redondov tadašnji suigrač u Realu.

Redondo je na kraju te sezone otišao u Milan i četiri godine kasnije završio veliku karijeru u 36. godini nakon niza ozljeda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.