Danas je finale prije finala Eura. Evo gdje i kada gledati spektakl iz Münchena

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKA i FRANCUSKA od 21 sat u Münchenu igraju prvo polufinale Eura. Ljubitelji nogometa i stručnjaci to smatraju finalom prije finala. Kostur nokaut faze odlučio je da su dva najveća favorita za europski naslov na istoj strani ždrijeba, tako da se nalaze prije očekivanog obračuna u finalu. Pobjednik ovog para igrat će za titulu protiv boljeg iz sutrašnjeg meča Engleske i Nizozemske.

Današnji suparnici na različite su načine došli do polufinala. Španjolska je impresionirala igrom i rezultatima. Skupinu s Italijom, Hrvatskom i Albanijom završila je s tri pobjede. Nakon toga je dominantno riješila senzaciju Gruziju (4:1) u osmini finala te dramatično na kraju produžetaka domaćina Njemačku (2:1) u četvrtfinalu.

No, danas će protiv Francuske biti jako oslabljena neigranjem čak tri prvotimca. Suspendirani su Carvajal i Le Normand, a Pedri je ozlijeđen. Ali izbornik Luis De la Fuente zna kako ih zamijeniti, ali i kako usput zaustaviti Kyliana Mbappea.

Dominantna, ali oslabljena Španjolska protiv neprepoznatljivo jalove Francuske

Upravo je kalvarija kapetana Francuske simbol muka koje ta momčad ima na ovom prvenstvu. Dok Španjolska oduševljava, Francuska se do polufinala dovukla lošom igrom, posebno za momčad koju čini toliko sjajnih pojedinaca. U pet utakmica na Euru postigla je samo tri gola, ali od toga su dva autogola i jedan penal. Francuska, kojoj su u napadu Mbappe, Griezmann, Thuram... nije dala nijedan gol iz igre.

Skupinu s Austrijom, Nizozemskom i Poljskom završila je s jednom pobjedom i dva remija. U nokaut fazi je Belgiju prošla 1:0 autogolom i onda Portugal nakon 0:0 na penale. Francuski mediji najavljuju da će zbog takvog mučenja s realizacijom izbornik Deschamps napraviti blasfemiju; iz prve momčadi će maknuti nezamjenjivog Antoinea Griezmanna.

Prijenos utakmice možete gledati na HTV2, a emisija počinje sat vremena prije utakmice, u 20 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.