Danas počinje Europsko prvenstvo u vaterpolu. Hrvatsku odmah čeka derbi u Dubrovniku

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DANAS počinje Europsko prvenstvo u vaterpolu, a naslov prvaka brani Hrvatska. Prvenstvo je prvotno trebalo biti u Izraelu, ali je LEN zbog ratnog stanja u toj zemlji oduzeo domaćinstvo i dodijelilo ga prije mjesec dana Hrvatskoj, koja će tako biti prvi uzastopni domaćin u povijesti jer je zadnji Euro održan u Splitu u rujnu 2022. godine. Ovogodišnje Europsko prvenstvo se prvi put održava u dva grada - Zagrebu i Dubrovniku, gdje će hrvatska reprezentacija igrati sa Španjolskom, Crnom Gorom i Francuskom.

"Hrvatska je dobila priliku ugostiti drugi put uzastopno Europsko prvenstvo i pokazati cijeloj Europi divnu sliku iz naših gradova, prvo Dubrovnika, kasnije Zagreba. Mi smo sa sportskog stajališta napravili sve najbolje što smo mogli, a koliko je to, pokazat će uskoro same utakmice", poručio je Ivica Tucak, hrvatski izbornik.

Na ceremoniji svečanog otvaranja od 18:30 na bazenu u Gružu nastupit će Četiri tenora, Vanda Winter, Marija Vidović, Goran Karan, klapa Kaše, pijanist Tomislav Parmać, Plesni studio Step'n'Jazz i KD Kolarin.

Nakon ceremonije otvaranja uslijedit će i utakmica Hrvatske i Španjolske, koja će započeti u 20:15. U skupini su još Crna Gora i Francuska. Prve dvije reprezentacije će se plasirati u četvrtfinale, a trećeplasirana i četvrtoplasirana u osminu finala. 

Prvenstvo prenose Sportklub i HRT.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.