La Liga

Dani Alves: U Barceloni nisu imali muda priznati da su pogriješili kad su me pustili

Foto: EPA

BRAZILSKI branič Dani Alves je u razgovoru za katalonski Esports RAC1 govorio o svom bivšem klubu Barceloni iz kojeg je otišao 2016. godine. Alves je danas član brazilskog Sao Paula, a nakon Barcelone je još igrao za Juventus i PSG.

Nakon njegova odlaska Barcelona je padala u sve dublju krizu, a situacija je kulminirala na kraju prošle sezone u kojoj nije osvojen nijedan trofej. Lionel Messi i dalje želi otići iz kluba, a ostavku je nedavno podnio sada već bivši predsjednik Josep Maria Bartomeu.

Barcelona prolazi kroz težak proces vraćanja identiteta

"Ja nisam taj koji će bacati kamenje na bilo koga, ali čini mi se da je vodstvo kluba prostituiralo samo sebe. Možda je predsjednik kluba bio samo loše savjetovan. Ne želim reći da je sve bila samo Bartomeuova krivnja", rekao je Alves osvrnuvši se na posljednja događanja u klubu i rezultatske neuspjehe u novoj sezoni.

"Barcelona mijenja svoju filozofiju i zbog toga je normalno da se nailazi na probleme. Za mene su malo izgubili identitet i sada moraju proći teški proces da bi povratili identitet."

Alves je iz Barcelone otišao kao slobodan igrač nakon osam godina provedenih u klubu.

Alves se jednog dana želi vratiti u Barcelonu

"Pustili su me bez da su pričali sa mnom. Kada nisu uspjeli nikoga potpisati, onda su dotrčali do mene i ponudili mi novi ugovor. To mi se činilo kao nepoštovanje. Da su me tretirali onako kako smatram da zaslužujem, ostao bih u Barceloni do danas. To je klub koji volim i smatram svojim domom", priznao je Alves koji ne isključuje mogućnost povratka u katalonski klub.

"Ponudio sam Barceloni svoj povratak. Otišao sam u Juventus da dokažem da sam još na visokom nivou. Vratio bih se u Barcelonu da me ona treba. Došao bih besplatno, ali oni nisu imali muda priznati da su pogriješili. Uvijek imam na umu da ću se jednog dana vratiti u Barcelonu. To je klub koji volim, grad je moj dom i tamo želim živjeti", zaključio je Brazilac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.