Danski rukometaši u velikoj drami pobijedili Sloveniju za finale Olimpijskih igara

Foto: EPA

DANSKI rukometaši pobijedili su Sloveniju 31:30 u polufinalu Olimpijskih igara i izborili finalni ogled s Njemačkom. Bio je to susret u kojem je Danska od treće minute imala prednost i do kraja je nije ispustila, ali Slovenija u zadnjim sekundama nije iskoristila napad za izjednačenje i produžetke.

Većim dijelom utakmice izgledalo je kao da Danska plovi prema laganoj pobjedi, na poluvremenu je vodila 15:10, a u nekoliko navrata u drugom poluvremenu je prednost dizala i na šest razlike. Ipak, Slovenci su se ponajviše zahvaljujući obranama Klemena Ferlina u završnici vratili u igru.

Drama na kraju

Serijom 3:0 došli su na zaostatak od jedan razlike minutu prije kraja. Danci su zatim izborili sedmerac, ali Ferlin je obranio udarac Mikkela Hansena. Slovenci su potom krenuli u zadnji napad, no nisu ga uspjeli realizirati. Suci su u posljednjoj sekundi provjeravali i mogući sedmerac za Sloveniju, ali su se ipak odlučili samo dosuditi prekršaj na devet metara.

Kod Danske je najbolji bio Magnus Landin sa šest golova, dok su Lukas Jorgensen i Mikkel Hansen zabili po pet. Dean Bombač i Aleks Vlah su kod Sloveniji postigli svaki po sedam pogodaka. Slovencima nakon ove utakmice preostaje ogled za broncu, gdje ih čeka Španjolska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.