Danski rukometni analitičar: Teška vremena za Hrvatsku

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKI rukometaši ispali su u grupnoj fazi Olimpijskih igara. U utakmici u kojoj im je trebala pobjeda izgubili su 32:31 od Španjolske. Momčadi izbornika Dagura Sigurdssona presudilo je katastrofalno prvo poluvrijeme, u kojem je primila 20 golova i gubila pet razlike. U drugom dijelu je bilo bolje, ali ne i dovoljno dobro za prolazak u četvrtfinale.

Hrvatska je tako ispala s četiri osvojena boda iz pet utakmica. U prvom kolu teškom je mukom pobijedila Japan, zatim je izgubila od Slovenije te nakon toga dobila Njemačku. Ipak, porazi od Švedske i Španjolske ostavili su Hrvatsku bez nokaut-faze na pariškim Igrama.

Danski analitičar: Teška vremena za Hrvatsku

Bivši rukometaš, a danas danski rukometni stručnjak Rasmus Boysen (31) na društvenim mrežama komentirao je poraz i ispadanje Hrvatske. "Hrvatska je ispala", napisao je Boysen i dodao: "Teška vremena za Hrvatsku."

Naveo je kako je hrvatska rukometna reprezentacija između 2003. i 2020. imala 22 uzastopna velika natjecanja na kojima je osvojila 11 medalja te nikada nije bila slabije plasirana od šestoga mjesta. Međutim, onda su krenuli slabiji rezultati:

Svjetsko prvenstvo 2021. - 15. mjesto

Olimpijske igre 2021. - nije se kvalificirala

Europsko prvenstvo 2022. - 8. mjesto

Svjetsko prvenstvo 2023. - 9. mjesto

Europsko prvenstvo 2024. - 11. mjesto

Olimpijske igre 2024. - 9. mjesto (prvi put da je Hrvatska završila izvan najboljih pet reprezentacija na Igrama)

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.