Dejan Lovren poželio sreću svojim Bosancima: Vidimo se na Euru, želim vas u skupini s Hrvatskom

Foto: Getty Images / Guliver Images

DEJAN LOVREN posjetio je obitelj u BiH, a novinari Dnevnog Avaza iskoristili su priliku da najskupljeg braniča u povijesti Liverpoola ispitaju o šansama Baždarevićeve momčadi u baražu za Euro. BiH večeras u Lovrenovoj rodnoj Zenici čeka susret s Ircima koji većinom rade u Premiershipu, stoga im on može ponuditi pokoji savjet.

"Volio bih više od bilo čega da Bosna i Hercegovina savlada Republiku Irsku. No, odmah naglašavam, bit će jako teško. Irci cu izuzetno kvalitetni i očekujem dvije tvrde i neizvjesne utakmice. Poznajem mnoge njihove reprezentativce, ne bi igrali u Engleskoj da ne vrijede"

Kako se BiH treba postaviti prema otočkom stilu igre?

"Tvrdoglavi su i fanatični. Spremni su za domovinu poginuti na terenu. Čeka vas vatrenih 180 minuta. Irci će ginuti za svaku loptu i svaki pedalj terena. Njihovo glavno oružje bit će, svakako, duge lopte i prekidi, ali uvjeren sam da će vaši stoperi biti bolji u skoku. Samo treba spustiti loptu"

Lovren posebno ističe i stručnjaka na irskoj klupi, Martina o'Neila. Legendu, koja je s Nottingham Forestom uzela dva naslova Kupa prvaka i sa Sjevernom Irskom nastupala na SP-u 1982. godine.

"Ima nogomet u malom prstu. Irci mu jako vjeruju. No, istaknuo nih i njihove fanatične navijače. Vrlo su bučni. No, vi imate Džeku i Pjanića, zašto se bojite Irske? Pratim vaš najbolji dvojac, u velikoj su formi. Bilo bi sjajno da se plasirate, pa da igramo zajedno u skupini, Hrvatska i BiH. Nadam se tom susretu"

Hrvatski reprezentativac nije spominjao okolnosti u reprezentaciji Ante Čačića. Tek je kratko kazao kako je najbitije da se Hrvatska plasirala.

"Euro je promocija za cijelu zemlju"

Rječitiji je bio po pitanji Liverpoola.

"Clj nam je osvajanje Europa lige, kako bismo direktno ušli u Ligu prvaka. U prvenstvo je sve otvoreno. Devet bodova kaskamo za Cityjem, no idući vikend igramo s njima i možemo smanjiti taj zaostatak. Klopp je donio novu eneriju u klub. Treninzi su vrlo specifični i jako smo sretni što je s nama"
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.