Del Piero nahvalio "podcijenjenog" napadača: Ovaj tip igra na drugoj razini

Foto: EPA

BORUSSIA DORTMUND je u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedila PSG 1:0. Jedini gol u sjajnoj utakmici zabio je Niclas Füllkrug u 36. minuti utakmice. Branič domaćina Nico Schlotterbeck poslao je dugu loptu na Füllkruga, koji ju je smirio, a zatim zakucao u prvi kut golmana Gianluigija Donnarumme.

Füllkrugu, 31-godišnjem njemačkom napadaču, bio je to treći pogodak u ovoj sezoni Lige prvaka te 16 u 43 nastupa u svim natjecanjima, kojima je dodao i deset asistencija. Legendarni napadač Juventusa i Italije Alessandro Del Piero (49) u CBS-ovoj emisiji kao stručni komentator nahvalio je Füllkruga.

Del Piero: Ovaj tip igra na drugoj razini

"Ponekad nemate energiju, prostor ili kvalitetu da biste igrali iz zadnje linije. Bum! Onda igrajte dugu loptu. Füllkrug se može boriti i sačuvati loptu, tako suigračima daje priliku da mu se priključe. Borussia je to učinila. Također, on je prava opasnost u šesnaestercu, pravi napadač.

Vidjeli smo njegov pogodak, no u prvom poluvremenu je imao još jednu priliku u kojoj je mogao pucati, ali je mirno dodao loptu Marcelu Sabitzeru. Prekrasno dodavanje. Po meni, ovaj tip igra na drugoj razini. Nije tako brz ni moćan, ali je jako učinkovit. Füllkrug je podcijenjen", izjavio je Del Piero, svjetski prvak iz 2006. i višestruki osvajač trofeja s Juventusom.

Füllkrug je zabio 11 golova u 15 nastupa za Njemačku

Füllkrug je u seniorskoj karijeri nastupao za Werder Bremen, Greuther Fürth, Nürnberg i Hannover. Dortmundski klub doveo ga je u ljeto 2023. godine za 16.5 milijuna eura i od tada je za njega upisao ukupno 40 nastupa, 15 pogodaka i deset asistencija. 

Ugovor mu vrijedi do ljeta 2026., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 15 milijuna eura. Ima fantastičnu statistiku kao napadač njemačke reprezentacije. U nacionalnom dresu odigrao je 15 utakmica i 11 puta bio strijelac, a brojke bi mogao poboljšati na Europskom prvenstvu, koje počinje u lipnju. Njemačka je kao domaćin u skupini A sa Škotskom, Švicarskom i Mađarskom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.