Depay odlazi iz Europe. Pronašao je novi klub

Foto: EPA

MEMPHIS DEPAY (30) postat će novi igrač Corinthiansa, objavio je najpouzdaniji insajder Fabrizio Romano. Nizozemski napadač prošao je liječnički pregled u svojoj zemlji te će potpisati dvogodišnji ugovor. Depay je bio bez kluba otkako mu je u srpnju istekao ugovor s Atletico Madridom, u kojem je tijekom posljednjih godinu i pol upisao 40 nastupa i 13 pogodaka.

Depay je profesionalnu karijeru započeo u PSV-u. Prošao je mlađe uzraste toga kluba, a zatim za prvu momčad odigrao 124 utakmice, zabio 50 i asistirao za 29 pogodaka. Manchester United doveo ga je 2015. za 34 milijuna eura i u narednih godinu i pol odigrao je 53 utakmice sa sedam golova i pet asistencija.

Od 2017. do 2021. bio je član Lyona, u čijem je dresu odigrao najviše utakmica, 176, u kojima je 76 puta bio strijelac, a 55 puta asistent. Sezonu i pol proveo je i u Barceloni, u kojoj je zabio 14 i asistirao za dva gola u 42 utakmice. Osvojio je osam klupskih trofeja. U 98 nastupa za reprezentaciju Nizozemske zabilježio je 46 golova. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.