Derbi sucu pod kojim Hajduk ne gubi od Dinama, ali ga hajdukovci hejtaju

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

IVAN NOVAK, povjerenik za suđenje, odredio je tko sudi derbi 10. kola SuperSport HNL-a u kojem na Poljudu u nedjelju od 18 sati igraju vodeći Hajduk i Dinamo. Utakmicu će voditi Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline. Zanimljivo, isti sudac vodio je i derbi u prvom kolu, kada je Hajduk na Maksimiru pobijedio 2:1.

Isti glavni i VAR koji su dosudili penal Dinamu na Poljudu prošle jeseni

Pajač je sudio i splitski derbi također u jesenjem dijelu prošle sezone. Rezultat je bio 1:1. Za domaćine je zabio Livaja, a za goste Petković iz penala nakon dojave VAR-a Marina Vidulina. On će i ovaj put biti video asistent glavnom sucu. Na terenu će mu pomoćnici biti Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina), dok je četvrti sudac Zdenko Lovrić (Đakovo). Kontrolor suđenja bit će Tomislav Petrović (Osijek), a delegat Ivan Smokrović (Rijeka).

Hajduk nikada nije izgubio derbi koji je sudio Pajač

Pajaču će ovo biti šesti derbi koji će voditi, a zanimljivo je da u niti jednom derbiju Dinama i Hajduka pod njegovim vodstvom Hajduk nije izgubio u osnovnom dijelu. Točnije, Hajduk je u tim utakmicama ostvario dvije pobjede i tri remija, s time da je jedan od ta tri rezultata bez pobjednika riješen nakon jedanaesteraca.

Hajdukovci se oborili na njega nakon utakmica protiv Istre

Bila je to prošlogodišnja utakmica Superkupa u kojoj je poslije 0:0 Dinamo slavio nakon izvođenja penala. Usprkos tome, navijači Hajduka žestoko su se obrušili na Pajača nakon utakmica protiv Istre prošle i ove sezone. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.