Di Marzio: Najefikasniji hrvatski napadač ima problem u klubu, ali želi ga Bologna

Foto: EPA

BOLOGNA traži napadača, a na popisu kandidata nalazi se Petar Musa (25), otkrio je stručnjak za transfere Gianluca di Marzio. Hrvatski reprezentativac prošle godine došao je u Benficu iz Boaviste. Iako je time napravio transfer karijere, Musa je tijekom sezone gotovo uvijek ulazio s klupe. S druge strane, u ograničenoj minutaži zabija puno golova, zbog čega je među najubojitijim napadačima u najboljih sedam liga u Europi.

U tri utakmice u aktualnoj sezoni jednu je započeo u prvoj postavi i u njoj dobio direktan crveni karton pa drugu propustio, dok je u trećoj ušao s klupe na poluvremenu. Zabio je jedan gol. Njegov novi problem je dolazak brazilskog napadača Arthura Cabrala, koji će mu činiti direktnu konkurenciju u sastavu trenera Rogera Schmidta.

Musin ugovor vrijedi do 2027. godine. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na sedam milijuna eura. Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić uvrstio ga je na popis od 23 igrača za utakmice protiv Latvije (8. rujna, Rujevica) te Armenije (11. rujna, Jerevan) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. Musa sada ima dva nastupa za reprezentaciju. U Bologni igra hrvatski veznjak Nikola Moro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.