Dijete Zagreba Labudović u Norveškoj: Želim zaboraviti što su mi napravili u Kranjčevićevoj

TOMISLAV LABUDOVIĆ, dijete nogometnog kluba Zagreb, za koji je odigrao preko stotinu ligaških utakmica, trenutno se nalazi na probi u norveškom Haugesundu, gdje je odlučio potražiti sreću nakon što su mu vrata Kranjčevićeve bezobrazno zatvorena u lice.

Punih 14 godina dao je Zagrebašima danas 24-godišnji Labudović prije no što su mu, nakon četiri sezone gdje je bio standardan član prve postave, rekli da je višak i predložili mu sporazumni raskid ugovora i to samo četiri dana prije kraja prijelaznog roka.

"Ma dobro je, prežalio sam to i ne bi se htio više vraćati na tu situaciju. Zagreb je bio i ostao moj najdraži nogometni klub, a izgleda da se sve ovo jednostavno moralo dogoditi, to mi je objašnjenje najbliže", rekao je u razgovoru za Index Tomislav Labudović.

Praktički potjeran iz Zagreba

"Htjeli su me prodati i to za neprimjereno visoku cifru. Onda kada nisu našli interesenta, samo četiri dana prije kraja prijelaznog roka, ponudili su mi sporazumni raskid. Odmah sam prihvatio jer sam želio igrati, a dali su mi do znanja da nisam u planovima. Uzeo sam papire i otišao", dodao je.

Odlaskom iz Zagreba Tomislav je pokušao u Croatiji iz Sesveta, međutim, ubrzo je shvatio gdje je došao. Nije to bilo ni nalik Šubičevcu, gdje je polusezonu prije proveo na posudbi.

"Jooj, tamo je situacija bila izrazito konfliktna. Ubrzo sam shvatio gdje sam došao, igrači nisu dobijali plaće i sve je vrvjelo od nezadovoljstva. Sada mi je drago što su me pustili samo dva mjeseca kasnije",istaknuo je Labudović.

"Bila je to sušta suprotnosti Šibeniku, gdje sam primljen zaista fantastično. Iskreno, htio sam ostati u Šibeniku na kraju prošle sezone, ali nisam mogao, bio sam prisiljen vratiti se u Zagreb", dodao je.

Nakon Zagreba i Sesveta u norveški Haugesund

Labudović je, kao što smo rekli, trenutno na probi u norveškom prvoligašu Haugesundu, gdje, prema napisima tamošnjih medija, na treninzima djeluje vrlo dobro. Popularni norveški list H-avis piše kako je Tomislav zasigurno najbolji branič koji je došao na probu u posljednje vrijeme, ali da je još rano za procjenu hoće li mu klub ponuditi ugovor.

"Sigurno da je lijepo kada mediji tako pišu o tebi. Situacija je takva da sam ovdje došao u nedjelju i moram priznati da su me jako lijepo dočekali Dosta me medija prati, a kao što ste i sami mogli pročitati,ostavio sam pozitivni dojam", napomenuo je Labudović.

"Jedino je problem što nemamo nijednu test utakmicusve do 14-oga ovoga mjeseca, na koju su me pozvali, tako da nemam izbora već moram ostati tu još najmanje desetak dana prije no što mi eventualno daju zeleno svjetlo. 30-og ovoga mjeseca odlaze na pripreme u tursku Antalyju, do tada bi sve trebalo biti riješeno, nadam se", dodao je.

"Klub je jako ambiciozan, ove godine su nakon devet godina opet ušli u prvu ligu"

Mladi branič ističe kako bi volio ostati u Norveškoj, a vidjevši grad, klub i momčad kaže: "Zašto ne?"

"Ako uspijem i zadovoljim struku kluba volio bi ostati, zašto ne... Grad je ok, ekipa je dobra, a čelništvo ima velike ambicije, što mi je posebno drago. Zaista je velika euforija ovdje u klubu. Nakon devet godina opet su ušli u prvu ligu i sigurno da tu žele i ostati", istaknuo je.

"Stadion je onako mali, prima nešto više od pet tisuća gledatelja, ali kako mi kažu, planiraju ga nadograditi. Također još trebaju staviti reflektore da bi se mogle igrati noćne utakmice. Sve u svemu, zadovoljan sam viđenim i mislim da je ovo dobra varijanta za nastavak karijere", iskreno će Labudović.

O dalekoj budućnost ne razmišlja, kaže, glavni mu je cilj napokon se ustaliti u nekom klubu...

"Iskreno, ne razmišljam ni o povratku u HNL ni o reprezentaciju, sve to djeluje nekako daleko. Za sada mi je cilj ustaliti se u novom klubu, a za sve drugo ima vremena. Da, nadam se da ću uspjeti u inozemstvu, a naši reprezentativci poput Dujmovića i Križanca pune me optimizmom", dodao je za kraj nekadašnji Zagrebaš Tomislav Labudović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.