Dinamo 2006. godine: Strani suci su smrt za hrvatski nogomet!

PING-PONG između Dinama i Hajduka se nastavlja. Nakon Peroševog poziva na pošteno suđenje, a nastavno s jedanaestercem nad Senijadom Ibričićem, strelice opet lete iz Maksimiske i čini se da nam tijekom HNL pauze zbog reprezentativnog okupljanja neće biti dosadno. Rukavicu u lice Hajduku bacio je danas Damir Vrbanović, direktor Dinama koji je obznanio da će Modri od HNS-a zatražili strane suce za utakmice s Hajdukom.

"Narušeno je povjerenje u sudačku organizaciju, ali to nije od jučer, i drugi klubovi su se javljali sa idejama o zahtjevima za strane suce, ali prvi institucionalno idemo u realizaciju ovog plana...Hajduk već niz godina figurativno rečeno reketari sudačku organizaciju i perfidnim postupcima vrši pritisak", izjavio je Vrbanović i ponovo uzburkao strasti.

Njegove smo riječi prenijeli direktoru Hajduka Frediju Fiorentiniju na što nam je odgovorio kako ih još nije čuo, ali da će se klub sutra očitovati o tome. Odgovor Splićana će sigurno biti oštar...

Vrbanović je također istaknuo da je Dinamo dugi niz godina najoštećeniji klub u državi. Pomalo licemjerno zvuči takav navod direktora kluba iz Maksimirske jer je dobro poznato kako je do smrti prvog hrvatskog predsjednika "najkatoličkiji klub u državi", kako bi rekao Marković, osvajao naslove. Ne sjećamo se niti da su u Dinamu tražili strane suce nakon što je Sivonjić iz zaleđa zabio gol Šibeniku.

Vrbanović, koji je danas pričao kako su strani suci spas za naš nogomet,  sasvim drugo. Tada su uloge, doduše, bile zamijenjene - Hajduk je nakon 2:2 s Dinamom na Poljudu tražio strane suce, a Draženko Kovačić bio je taj koji je masakrirao utakmicu.

"Od Hajdukovih izjava o dovođenju inozemnih sudaca odmah ću se ograditi. Kako to kod nas uvijek ide, sudac je kriv kad se utakmica izgubi ili odigra neriješeno. U slučaju pobjede, pobuni ni traga ni glasa. Sudac Kovačić sudio je onako kako je sudio, ali definitivno nije išao u korist ili na štetu samo jednom akteru derbija", pričao je tada Vrbanović našoj novinarki.

Direktor Dinama bio je u ulozi koju danas obnaša Igor Štimac, predsjedao je, dakle, prvoligaškim udruženjem, i logično da je strane suce etiketirao "smrću za hrvatski nogomet". Danas je Vrbanović samo u službi Dinama, alias Zdravka Mamića, koji još od poljudskog derbija vodi kampanju protiv sudačke organizacije i sudaca u službi Poljuda i vladinog kabineta. Uloge su zamijenjenje, danas Dinamo kaska za Hajdukom, a i politička situacija nešto je nepovoljnija nego prije dvije godine. S te strane, razumljiv je drastični zaokret u "modroj" politici. No, pitanje je hoće li Modrima poći za rukom ono što Hajduku nije prošlo prije dvije godine, i imaju li ljudi koji vode naš nogomet bilo kakvu strategiju razvitka koja nije potaknuta osobnim interesima?

Glumci su isti, tek su njihove role zamijenjene...

M.Pa.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.