Dinamo danas dobiva bogatstvo? Romano: Ovo je dan odluke za Olma

Foto: Profimedia

DANI OLMO (26), sjajni ofenzivac Leipziga i reprezentacije Španjolske, sve je dogovorio s Barcelonom oko povratka u matični klub. No preostalo je još da se dogovore njegov aktualni i bivši klub. Ovo piše Fabrizio Romano te kasno noćas otkriva: "Danas je ključan dan za budućnost Danija Olma."

Barcelona danas daje novu, poboljšanu ponudu

Nakon što su u ponedjeljak u Leipzig sletjeli igrač te njegov agent Andy Bara, za njima je došao i Barcelonin sportski direktor Deco. Olmo i Barcelona dogovorili su detalje ugovora do 2030. godine, ali sada se moraju dogovoriti klubovi. Danas će se održati važan sastanak. Barcelona će dati novu, poboljšanu ponudu, kako bi Leipzig privoljela da proda Olma. "

Ranije se pisalo da je Barcelona za Olma ponudila 40 milijuna, koje bi obročno plaćala 10 milijuna eura godišnje sa startom u 2025. Deset milijuna bonusa stiglo bi Leipzigu ako bi Barcelona do 2029. osvojila dvije La Lige, a još deset ako bi u istom razdoblju dvaput osvojila Ligu prvaka.

Pisalo se i da je Leipzig samo zbog dobrih odnosa koje ima s Olmovim agentima odgovorio na ponuđeno jer su tu ponudu doživjeli kao uvredljivu. Leipzigu je zatim poslana nova ponuda. Ona je iznosila 55 milijuna eura fiksno, 4 milijuna eura kroz lako ostvarive bonuse i još 3 milijuna kroz bonuse koje će biti nešto teže ostvariti. Ni ona nije prihvaćena.

Najskuplji u povijesti Dinama

Dinamo također s ogromnim zanimanjem prati situaciju oko Olma. Olmo je u ljeto 2014. kao 16-godišnjak došao iz Barcelone u Dinamo bez odštete. Pet i pol godina kasnije, u zimu 2020., Dinamo ga je prodao Leipzigu za 29 milijuna eura. Uz to, prvak Hrvatske u ugovor je ugradio klauzulu po kojoj mu pripada i 20 posto od zarade koju će njemački klub imati prilikom Olmove prodaje.

Na primjer, ako Leipzig proda Olma u Barcelonu za 60 milijuna eura, njegov profit u odnosu na ono što su za njega platili Dinamu iznosi 31 milijun eura. Od tog iznosa bi Dinamu išlo 20 posto ili 6.2 milijuna eura.

Tako bi Dinamo na Olmu, kojeg je doveo besplatno, ukupno zaradio više od 35 milijuna eura. Jasno, time je on najskuplji igrač u povijesti Dinama. Za taj klub je ofenzivac koji pokriva sve pozicije iza napadača u 124 utakmice postigao 34 i namjestio 28 golova.

Za Leipzig je na 148 utakmica zabio 29 i asistirao za 34 gola. Igrajući za Dinamo, postao je i reprezentativac Španjolske. U 38 nastupa za nacionalnu momčad postigao je 11 i namjestio 9 golova. Briljirao je na nedavnom Euru, na kojem je reprezentaciju doveo do naslova s 3 gola i 2 asistencije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.