Dinamo dogovorio najskuplji transfer u povijesti HNL-a?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

MATIJA FRIGAN je sve dogovorio s Dinamom i na ljeto će postati igrač hrvatskog prvaka, glasila je informacija koja se ranije danas bila pojavila u domaćim medijima. Ipak, čini se da, barem zasad, situacija nije baš takva. Naime, o spomenutim navodima raspitali smo se u Rijeci, a neslužbeni stav kluba s Rujevice u ovom trenutku glasi: "Nema od toga ništa."

Podsjetimo, Frigan ove sezone igra fantastično, u potpunosti se nametnuo kao ključni igrač probuđene Rijeke pod Sergejem Jakirovićem. Rijeka je ove sezone imala dosta ponuda za Frigana, a najkonkretnija je bila ona iz MLS-a, točnije iz Portlanda, koji je već ranije iz Rijeke doveo Darija Župarića.

Posao je moguć, ali bio bi skup

No Rijeka je tražila previše, a Friganu se nije ni išlo u Ameriku. Zatim se javilo nekoliko talijanskih klubova, Lecce, Verona i Lazio, no osim početnih razgovora, nije se dogodilo ništa, no to ne znači da će tako i ostati.

Dinamo je ozbiljan u namjeri da dovede Frigana, a kako je ove sezone poslao na posudbu na Rujevicu Antonija Marina, Denija Jurića i Niku Jankovića te dao slobodne papire Emiru Dilaveru da može pristupiti Rijeci, očekivalo se da bi Rijeka mogla vratiti uslugu i prodati Frigana.

Ranije se pisalo da Rijeka to neće napraviti za manje od šest milijuna eura, što bi bio rekord za neki transfer unutar HNL-a. Dolazak Marka Roga iz Splita u Dinamo 2015. za pet milijuna eura i dalje je apsolutni rekord, tako da bi transfer Frigana mogao biti najveći u povijesti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.