Dinamo dogovorio najveći transfer ovog ljeta?

Screenshot: Youtube

AKO JE suditi prema razvoju događaja u Deportivo Caliju, kolumbijskom prvoligašu, Dinamo je uspio dogovoriti dolazak Juana Cordobe (21), krilnog napadača na čijem transferu radi već nekoliko tjedana. Naime, tamošnji mediji su objavili kako je Deportivo već doveo novog igrača na Cordobinu poziciju. Cordoba bi bio šesti novi igrač Dinama u ovom roku. Već su stigli golmani Ivan Filipović i Nikola Čavlina, stoperi Raul Torrente i Samy Mmaee te krilni napadač Marko Pjaca.

Anderson Plata (33) je stigao kao nova opcija za poziciju desnog krila i to besplatno, nakon što mu je istekao ugovor s Independienteom iz Medellina. Potpisao je ugovor na samo pola godine, a Kolumbijci spekuliraju da je Plata samo kratkoročna zamjena za Cordobu dok Deportivo ne pronađe novog igrača koji će biti prvi izbor na desnom krilu.

Hrvatski prvak trebao bi platiti Deportivo Caliju oko 1.8 milijuna eura. Cordoba ove sezone ima 19 nastupa, šest golova i dvije asistencije kroz 1450 minuta igre za Deportivo Cali. Prema Transfermarktu vrijedi 1.2 milijuna eura, a ugovor s kolumbijskim klubom mu traje još godinu dana. Najbolje se snalazi na desnom krilu, a jača noga mu je lijeva. Može igrati i na poziciji lijevog krila.

Dinamo ispred Grka

Za Cordobu je bio zainteresiran i grčki Olympiacos, no igrač i njegov agent smatraju kako je Dinamo bolji razvojni klub od grčkog velikana i aktualnog osvajača UEFA-ine Konferencijske lige. Podsjetimo, prije tjedan dana se u kolumbijskim medijima pojavila informacija da Cordobu želi i Atletico Nacional, koji mu je ponudio milijun dolara i spreman je Deportivu oprostiti neki dug od ranije.

No Cordobin prioritet je odlazak u Europu, a Kolumbijci pišu da se onda priča mijenja. Pisalo se i kako Deportivo Cali od inozemnih klubova traži pet milijuna eura, no sada se čini kako će ga Dinamo dobiti za puno manje novca.

Grafika: Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.