Dinamo doveo lijevog beka iz Rome

Foto: Profimedia

JAN OLIVERAS danas bi trebao potpisati ugovor s Dinamom. Lijevi bek iz Rome, koji je nedavno napunio 20 godina, odradit će liječnički pregled, a onda bi trebao postati novi igrač hrvatskog prvaka. Dinamo će ga posuditi do kraja sezone s opcijom otkupa ugovora za nešto više od milijun eura.

Tako je završila trakavica oko dolaska mladog Španjolca iz Rome, koja ga je u ovom prijelaznom roku željela prodati na Bliski istok. Romi su nudili tri milijuna eura, a igraču oko milijun eura godišnje plaće, ali je Oliveras inzistirao na odlasku u Dinamo.

Nije želio prekršiti dogovor

Kako doznajemo, Oliveras se još ranije sve dogovorio s Dinamom, koji ga je pristao plaćati 150.000 eura godišnje, što je igrač prihvatio. To je bilo prije ponude s Bliskog istoka, ali Španjolac nije želio prekršiti ranije postignuti dogovor i pristao je na tu plaću iako je u Aziji mogao zarađivati neusporedivo više.

Ključnu ulogu u toj priči odigrali su poznati menadžer Pini Zahavi i europski prvak Dani Olmo, koji je navodno osobno kontaktirao Oliverasa i dodatno mu preporučio dolazak u Dinamo. Zahavi je pak u dobrim odnosima s Velimirom Zajecom, s kojim se nakon puno godina susreo u ožujku u Solunu na utakmici PAOK-a i Dinama.

Oni se poznaju još iz Zajecova vremena u Grčkoj, ali se godinama nisu vidjeli. Kad se otvorila opcija Oliverasova dolaska u Dinamo, Zajec je zamolio Zahavija za pomoć budući da je igračev agent jedan od ljudi koji rade u Zahavijevoj agenciji.

Utjecajni menadžer pomogao Dinamu

Zahavi je iskoristio svoj utjecaj u Romi da klub ipak pusti Oliverasa na posudbu u Dinamo i taj posao je po svemu sudeći gotov. Sergej Jakirović će tako dobiti još jedno rješenje na lijevom beku nakon što se ozlijedio Mauro Perković, koji će izbivati oko dva mjeseca.

Oliveras je karijeru započeo u Espanyolovoj akademiji, odakle je kao 12-godišnjak otišao u Barcelonu. Za Barcinu drugu momčad nije igrao, ali je skupio 75 nastupa za Rominu mladu momčad te upisao jedan gol i 13 asistencija. U Romu je stigao 2020. godine iz Barcelone za 130.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.