Dinamo ga je platio 1.5 milijuna eura i igrao je za Hrvatsku. Sad je došao u Slaven

Foto: Robert Anic/PIXSELL

MARKO LEŠKOVIĆ (33) novi je igrač Slaven Belupa. Ugovor je potpisao do ljeta 2026. godine.  Riječ je o centralnom braniču rođenom u Našicama, koji je prošao Osijekovu školu nogometa, a igrao je i za Rijeku i Dinamo. Prema podacima Transfermarkta, skupio je 52 nastupa za prvu momčad slavonskog prvoligaša. Bio je na posudbama u Suhopolju i Rijeci, za koju ima 87 odigranih utakmica.

Dinamo ga je 2016. doveo za 1.5 milijuna eura i član zagrebačkog kluba bio je do 2021. godine, s tim da je skupio 65 nastupa jer je bio na posudbi u Lokomotivi. S Dinamom je osvojio pet trofeja, a s Rijekom jedan. Protekle tri godine proveo je u indijskim Kerala Blastersima, u čijem dresu je odradio 53 nastupa. Stigao je kao slobodan igrač jer mu je bio istekao ugovor.

Lešković je iskusan stoper s četiri nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Debitirao je 2014. u porazu od Argentine (1:4), godinu kasnije igrao je u pobjedama nad Gibraltarom (4:0) i Rusijom (1:3), a posljednji je put nacionalni dres nosio 2017., kada je Estonija deklasirala Hrvatsku (3:0). Sve četiri utakmice bile su prijateljske. 

Transfermarkt, stranica specijalizirana za vrijednost nogometaša, procjenjuje Leškovića na 150 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.